«Ισχυρότερη» η αντίδραση ΗΠΑ, Βρετανίας, Γαλλίας σε μία νέα χημική επίθεση στη Συρία

«Ισχυρότερη» η αντίδραση ΗΠΑ, Βρετανίας, Γαλλίας σε μία νέα χημική επίθεση στη Συρία

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ, Τζον Μπόλτον, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Γαλλία έχουν συμφωνήσει να αντιδράσουν πολύ «πιο δυναμικά» σε μία πιθανή νέα χημική επίθεση από το συριακό καθεστώς, συγκριτικά με τις προηγούμενες απαντήσεις στη χρήση χημικών όπλων από τη Συρία.

«Προσπαθήσαμε να περάσουμε αυτό το μήνυμα τις τελευταίες μέρες, ότι αν γίνει για τρίτη φορά χρήση χημικών όπλων, η αντίδραση θα είναι πολύ ισχυρότερη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπόλτον, ενώ απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά από ομιλία.

«Μπορώ να δηλώσω ότι βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τη Βρετανία και τη Γαλλία, οι οποίες συμμετείχαν στα δεύτερα χτυπήματα εναντίον του συριακού καθεστώτος, και έχουν συμφωνήσει ότι ένα νέο χτύπημα με χημικά όπλα θα οδηγήσει σε μία πολύ πιο ισχυρή αντίδραση, προσέθεσε.

Πριν από μία εβδομάδα, ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει ότι οι ΗΠΑ θα απαντήσουν «γρήγορα και κατάλληλα» σε μία πιθανή νέα επίθεση με χημικά όπλα από το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ, στο πλαίσιο της επικείμενης στρατιωτικής επιχείρησης για την ανακατάληψη του ανταρτοκρατούμενου θύλακα του Ιντλίμπ.

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, ο Αμερικανός πρόεδρος έχει διατάξει δύο φορές τον υπό τις ΗΠΑ διεθνή συνασπισμό δυνάμεων να εξαπολύσει αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων στη Συρία, σε απάντηση στη χρησιμοποίηση χημικών όπλων εναντίον αμάχων από τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή