Ο εμβληματικός ποντικός του Γουώλτ Ντίσνεϋ, Μίκυ Μάους, γίνεται η πρώτη φανταστική προσωπικότητα που αποκτά το δικό της αστέρι στη Λεωφόρο των Αστέρων του Χόλιγουντ (Hollywood Walk of Fame), το 1978, τη χρονιά που γιόρτασε τα πεντηκοστά του γενέθλια. Στη σχετική τελετή, όπου εγκαινιάστηκε το 1700ο αστέρι της λεωφόρου, ο διάσημος ποντικός συνοδεύθηκε από το έτερον του ήμισυ, τη Μίννι Μάους. (AP Photo/George Brich)


Ο στρατηγός Τόμας της Βέρμαχτ δίνει το χέρι του στον κομισάριο των Εξωτερικών (ΥΠΕΞ) της Σοβιετικής Ένωσης, Βιάτσεσλαβ Μολότοφ, κατά τη διάρκεια δεξίωσης στο ξενοδοχείο Κάιζερχοφ του Βερολίνου, το 1940, ενώ το Γερμανοσοβιετικό Σύμφωνο μη Επίθεσης μεταξύ του Τρίτου Ράιχ και της Ε.Σ.Σ.Δ., ευρύτερα γνωστό ως Σύμφωνο Ρίμπεντροπ - Μολότοφ, βρισκόταν ακόμη σε ισχύ. (AP Photo)


Ένστολες γυναίκες, εθελόντριες εργαζόμενες για την πολεμική προσπάθεια της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, παρελαύνουν στους δρόμους του Σίδνεϊ, με σκοπό να προσελκύσουν περισσότερους εθελοντές, οι οποίοι θα συμβάλουν από διάφορα πόστα στη βρετανική πολεμική προσπάθεια, το 1941. (AP Photo)


Ένα χρόνο μετά την άκρως επιτυχημένη κυκλοφορία του «Star Wars», της πρώτης ταινίας ενός από τα πιο επιτυχημένα franchise στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου, οι ηθοποιοί του φιλμ συναντιούνται και πάλι στο σετ του «Star Wars Holiday Special», μίας τηλεταινίας που προβλήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS, το 1978. Παρότι το πρώτο spin-off του θρυλικού φανταστικού σύμπαντος του Star Wars, το «Holiday Special» έμεινε στην ιστορία για τις εξαιρετικά αρνητικές κριτικές που απέσπασε, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να περάσει στην αφάνεια, να μην προβληθεί ποτέ ξανά στην τηλεόραση και να μην κυκλοφορήσει ποτέ επισήμως σε VHS ή DVD. Εντούτοις, αυτό εκτόξευσε την «cult» φήμη του στους κύκλους των φανατικών του franchise, οι οποίοι το αναζητούσαν μάταια μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του '90, όταν και έκαναν την εμφάνιση τους οι πρώτες πειρατικές κόπιες σε βίντεο, οι οποίες περιείχαν «γραμμένη» την μοναδική τηλεοπτική μετάδοση του από τις 17 Νοεμβρίου του 1978. (AP Photo/George Brich)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ