Το σχέδιο δολοφονίας του Κασόγκι ακούγεται σε νέα ηχογράφηση

Το σχέδιο δολοφονίας του Κασόγκι ακούγεται σε νέα ηχογράφηση

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΓΚΥΡΑ. Περισσότερα στοιχεία διαθέτει η Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης και δεύτερης ηχογράφησης, τα οποία αντικρούουν το πόρισμα του εισαγγελέα της Σαουδικής Αραβίας για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο κτίριο του προξενείου της χώρας στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Σαουδάραβας εισαγγελέας έχει προτείνει την ποινή του θανάτου για πέντε συμπατριώτες του, τους οποίους κατηγορεί για τη δολοφονία του δημοσιογράφου στις 2 Οκτωβρίου. Συνολικά, η Δικαιοσύνη του βασιλείου έχει ασκήσει διώξεις σε 11 άτομα για την υπόθεση.

Στη δεύτερη ηχογράφηση, διάρκειας 15 λεπτών από το εσωτερικό του προξενείου, την ύπαρξη της οποίας αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, η ομάδα Σαουδαράβων πρακτόρων ακούγεται να συζητά τρόπους εκτέλεσης του Κασόγκι. Οι «απεσταλμένοι» από το Ριάντ ακούγονται να ανακεφαλαιώνουν τα σχέδιά τους και να υπενθυμίζουν στο κάθε μέλος της ομάδας τι θα πρέπει ακριβώς να κάνει.

«Υπάρχουν και άλλα στοιχεία, όπως οι διεθνείς τηλεφωνικές κλήσεις, τις οποίες πραγματοποίησαν τα μέλη της ομάδας, αφού είχαν δολοφονήσει τον Κασόγκι», λέει ο δημοσιογράφος της Hürriyet, Αμπντουλκαντίρ Σελβί.

Στην πρώτη δημοσιευμένη ηχογράφηση ακούγονται οι απεγνωσμένες προσπάθειες του Κασόγκι να παραμείνει εν ζωή, καθώς μέλος της ομάδας εκτελεστών τον στραγγαλίζει. «Πουθενά δεν υπάρχει προσπάθεια των Σαουδαράβων να τον πείσουν να τους ακολουθήσει στο Ριάντ. Οι τουρκικές αρχές, που εξέτασαν την ηχογράφηση επεσήμαναν ότι στο θύμα δεν χορηγήθηκε αναισθητική ή ναρκωτική ουσία. Ο Κασόγκι στραγγαλίστηκε σιγά με σκοινί ή με πλαστική σακούλα», λέει ο Τούρκος δημοσιογράφος.

Η δολοφονία του δημοσιογράφου, την οποία φέρεται να διέταξε ο «μεταρρυθμιστής» διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, έχει προκαλέσει την ενόχληση των ανακτόρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή