Επενδύσεις ύψους 100-120 εκατ. σχεδιάζει η Lidl Ελλάς για το 2019

Επενδύσεις ύψους 100-120 εκατ. σχεδιάζει η Lidl Ελλάς για το 2019

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επενδύσεις συνολικού ύψους 100-120 εκατ. ευρώ για την επόμενη οικονομική χρήση (Μάρτιος 2019 – Φεβρουάριος 2020) προγραμματίζει η Lidl Ελλάς, με στόχο να διευρύνει ακόμη περισσότερο την παρουσία της στην ελληνική αγορά. Η γερμανική αλυσίδα, η οποία συμπληρώνει δύο δεκαετίες από τη στιγμή που «αποβιβάστηκε» στην Ελλάδα, έχει ήδη πραγματοποιήσει επενδύσεις όλο αυτό το διάστημα που υπερβαίνουν το 1,3 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες ο πρόεδρος της διοίκησης της Lidl Ελλάς, Ιάκωβος Ανδρεανίδης, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης για τη συμπλήρωση 20 ετών της εταιρείας στην Ελλάδα, μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρήσης το δίκτυό της θα έχει ενισχυθεί με δύο ακόμη καταστήματα, ένα στη Θεσσαλονίκη και ένα στη Λάρισα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των σημείων πώλησης από 221 που είναι σήμερα σε 223. Στην τρέχουσα χρήση η Lidl Hellas, που σημειωτέον αποτελεί τη μοναδική εκπτωτική αλυσίδα (hard discounter) στον κλάδο του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων στην Ελλάδα, υλοποιεί επενδύσεις ύψους 85-100 εκατ. ευρώ.

Για τη χρήση 2020-2021 η εταιρεία προγραμματίζει την ίδρυση δύο ακόμη καταστημάτων, ενώ σε βάθος χρόνου ο στόχος είναι τα καταστήματα να φτάσουν τα 300, προκειμένου να αποκτήσει πανελλαδική κάλυψη. Η εταιρεία διαθέτει επίσης πέντε κέντρα εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics centres) στη Σίνδο, τα Τρίκαλα, τη Θήβα, την Πάτρα και τα Καλύβια Αττικής.

Σε ό,τι αφορά το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της Lidl Hellas στόχος της εταιρείας είναι το 2019 να εντάξει σε αυτό 250 νέους κωδικούς εκ των οποίων το 50% θα είναι ελληνικά προϊόντα και το 30% προϊόντα ψυγείου. Σήμερα, η εταιρεία συνεργάζεται με 2.893 Ελληνες προμηθευτές, με τους σχετικούς κωδικούς να ανέρχονται σε 2.300.

Στη Lidl Hellas απασχολούνται σήμερα 5.466 εργαζόμενοι, ενώ σύμφωνα με τον κ. Ανδρεανίδη μέχρι το 2020 ο αριθμός τους θα έχει αυξηθεί σε πάνω από 6.000. Η συνολική συνεισφορά της εταιρείας στα φορολογικά έσοδα του κράτους έφτασε τα 264 εκατ. ευρώ, ενώ η συνεισφορά της στο ΑΕΠ της χώρας υπολογίστηκε σε 679 εκατ. ευρώ το 2017 από 59 εκατ. ευρώ τα πρώτα χρόνια της παρουσίας της στην Ελλάδα.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο κ. Ανδρεανίδης ανέφερε ότι η πορεία της εταιρείας κατά την τρέχουσα χρήση είναι ανοδική, ενώ οι επιπτώσεις στη Lidl Hellas από την επαναλειτουργία του δικτύου της πρώην «Μαρινόπουλος» από τις «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης» ήταν μικρότερες από τις αναμενόμενες.

Η ειδική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη και ξεκίνησε με τον γνωστό τραγουδιστή και συνθέτη Νίκο Πορτοκάλογλου, συνοδεία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης MOYSA.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή