ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Προχωράει η κοινή υποψηφιότητα Ελλάδας, Σερβίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2030

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23/11 στο Βελιγράδι συνάντηση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη με τους ομολόγους του της Σερβίας VanjaUdovicic, της Βουλγαρίας Krasen Kralev και της Ρουμανίας Constantin Bogdan, παρουσία εκπροσώπων των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών των τεσσάρων χωρών, όπου συζητήθηκε το ενδεχόμενο κατάθεσης κοινής υποψηφιότητας για τη διεκδίκηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2030.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η κοινή βούληση να προχωρήσουν στην κατάθεση υποψηφιότητας, αφού πρώτα γίνει η καταγραφή αναγκών της κάθε χώρας (εγκαταστάσεις, υποδομές) οι οποίες θα συζητηθούν σε νέα συνάντηση που θα γίνει τον επόμενο μήνα και η οποία θα καθορίσει και τα επόμενα βήματα.

Μετά τη συνάντηση των αρμόδιων για τον αθλητισμό υπουργών ο κ. Βασιλειάδης, τόνισε ότι «είναι κομβικό να δείξουμε ότι τα Βαλκάνια αλλάζουν, να δείξουμε ότι τα Βαλκάνια από αρνητικός πρωταγωνιστής της Ευρώπης μπορεί να γίνει θετικός πρωτοπόρος», ενώ είπε ότι οι ομόλογοί του του πρότειναν η συνδιοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Βόλεϊ γυναικών του 2021.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ