ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Το διαστημικό αεροσκάφος της NASA, InSight, σχεδόν μία εβδομάδα μετά την προσεδάφιση του στον πλανήτη Άρη, φαίνεται να τα καταφέρνει «μία χαρά» στο αφιλόξενο, τουλάχιστον για τον άνθρωπο, περιβάλλον του κόκκινου πλανήτη.

Η αποστολή, όπως ενημερώνει η NASA μέσω του λογαριασμού στο Twitter που έχει ανοίξει ειδικά για την καταγραφή της αποστολής, πηγαίνει βάσει σχεδίου. Εχθές, αφαιρέθηκε και το κάλυμμα από την πρώτη φωτογραφική μηχανή του αεροσκάφους, με αποτέλεσμα η NASA να δημοσιεύσει τις πρώτες εικόνες.

Οι φωτογραφίες που μέχρι στιγμής είχε στείλει το διαστημικό αεροσκάφος δεν ήταν αρκετά καθαρές, καθώς το προστατευτικό κάλυμμα της κάμερας δημιουργούσε στίγματα στις εικόνες, με αποτέλεσμα να τις θολώνει.

Στις δύο νέες φωτογραφίες του InSight, βλέπουμε το έδαφος κάτω από την κάμερα η οποία είναι τοποθετημένη στη βάση του αεροσκάφους, ενώ μία άλλη λήψη φανερώνει την φωτογραφική μηχανή που βρίσκεται στο ρομποτικό βραχίονα του αεροσκάφους.

Στην άκρη του βραχίονα βρίσκεται μία λαβίδα με πέντε δάχτυλα, με σκοπό να βοηθήσει στην τοποθέτηση των δύο επιστημονικών οργάνων του Insight, τους επόμενους τρεις μήνες.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ