ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει την Κύπρο.

Τμήμα του κτιρίου της Βουλής των Αντιπροσώπων πλημμύρισε, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου της Βουλής Λουκάς Φουρλάς σε σχετική δήλωση είπε ότι η εικόνα που παρουσίαζε το πρωί της Τρίτης το Κοινοβούλιο «δεν τιμά κανένα μας».

Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος της Βουλής, εδώ και δυόμισι χρόνια, από την πρώτη εβδομάδα εκλογής και ανάληψης των καθηκόντων του, καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες να πείσει για την ανάγκη ανέγερσης νέου κτιρίου του Κοινοβουλίου.

Εντεκα συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ένα της Πολιτικής Αμυνας βρίσκονται επί ποδός στη Λευκωσία.

«Δεχθήκαμε δεκάδες τηλεφωνήματα. Πιθανότατα οι κλήσεις να έχουν ξεπεράσει τις 150. Ωστόσο μπορεί σε κάποιες από αυτές να μην χρειαστεί τελικά η ανταπόκριση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας γιατί μπορεί να υποχωρήσουν τα νερά», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής.

Ανέφερε πως οι περιοχές που επλήγησαν κυρίως, είναι το κέντρο της πόλης, η περιοχή Φανερωμένης, το Καϊμακλί, η Αγλαντζιά, ο Στρόβολος, τα Λατσιά και το Δάλι.

Στη Λεμεσό πλημμύρισαν δρόμοι, ενώ σημειώθηκαν ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα, ενώ υπήρξαν και πτώσεις δένδρων σε δρόμους και υποστατικά.

Τα έντονα καιρικα φαινόμενα επληξαν και το Τραχώνι, το Πεντάκωμο, την Παρεκκλησιά, το Πισσούρι και τη Λάνια.

 

 

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ