Ένας ένοπλος αστυνομικός στέκεται με το όπλο ανά χείρας μπροστά από το Ταζ Μαχάλ, όντας σε ετοιμότητα για πιθανές επιθέσεις Ινδών φονταμενταλιστών, στην πόλη Άγκρα της βόρειας Ινδίας, τον Δεκέμβριο του 1992. Στις 6 Δεκεμβρίου της ίδιας χρονιάς, ένα μεγάλο πλήθος Ινδών φονταμενταλιστών κατέστρεψε ένα ιστορικό ισλαμικό τέμενος στην πόλη Ayodhya, οδηγώντας σε ένα μπαράζ πολύνεκρων σεχταριστικών συγκρούσεων μεταξύ Ινδουιστών και Μουσουλμάνων, οι οποίες επεκτάθηκαν και στα εδάφη του Πακιστάν και του Μπαγκλαντές. (AP Photo/Ajit Kumar)


Οι επικεφαλής της θρυλικής «Δωρεάν Συναυλίας του Άλταμοντ», Rolling Stones, παίζουν μπροστά σε ένα τεράστιο κοινό περίπου 300.000 ατόμων, σε μία τις πιο εμβληματικές συναυλίες της δεκαετίας του '60, στην Καλιφόρνια, το 1969. Μαζί με τα μέλη του βρετανικού συγκροτήματος, πάνω στη σκηνή διακρίνονται μέλη της διαβόητης και βίαιης συμμορίας μηχανόβιων των «Hell's Angels», υπεύθυνων για τη διατήρηση της τάξης και της ασφάλειας στη συναυλία, να προσπαθούν να απομακρύνουν τους αφιονισμένους νεαρούς που προσπαθούν να πλησιάσουν τα είδωλα τους. Προορισμένο να γίνει κάτι σαν το αντίπαλο δέος του φεστιβάλ του Γούντστοκ, το οποίο πριν από τέσσερις μήνες κορύφωσε το «Καλοκαίρι της Αγάπης», το «Γούντστοκ της Δύσης» γρήγορα μετατράπηκε στην αντιστροφή ειρηνιστικών οραμάτων της δεκαετίας του '60. Συγκεκριμένα, το μουσικό φεστιβάλ αμαυρώθηκε από την άγρια βία των Hell's Angels, η οποία οδήγησε στον θάνατο έναν Αφροαμερικανό, καθώς και άπο άλλους τρεις θανάτους, δύο από αυτοκινητιστικό δυστύχημα και έναν από πνιγμό σε αρδευτικό κανάλι, εξαιτίας της επήρειας LSD. (AP Photo)


Σε μία χαρακτηριστική εικόνα της ανέχειας των ημερών της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης του 1929 στις Ηνωμένες Πολιτείες, άνεργοι και άστεγοι πολίτες του Σικάγο κοιμούνται στο πάτωμα ενός καταφυγίου της πόλης, καθώς δεν υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα κρεβάτια, το 1930. (AP Photo) 


Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, φωτογραφίζεται μαζί με τον Ρεπουμπλικάνο προκάτοχο του, Ντουάιτ Αϊζενχάουερ, λίγο πριν από την κατ' ιδίαν συνάντηση τους στον Λευκό Οίκο, το 1960. (AP Photo) 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ