ΚΟΣΜΟΣ

Επιχείρηση – σκούπα από την κινεζική αστυνομία κατά των κινέζικων «μαϊμούδων»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Η αστυνομία στην ανατολική επαρχία Ανχούι κατέστρεψε 500.000 ζευγάρια από αθλητικά παπούτσια «μαϊμού», με τιμή αγοράς 600 εκατ. γιουάν (87,5 εκατ. δολάρια), μετά απο συντονισμένη επιχείρηση που κράτησε 3 χρόνια. 
 
Τον Δεκέμβριο του 2015, η αστυνομία στην πόλη Μπενγκμπού έλαβε μια ανώνυμη πληροφορία ότι οι απομιμήσεις παπουτσιών Converse που πωλούνται σε κάποιες χώρες της Μέσης Ανατολής κατασκευάζονται στην πόλη. Η τοπική αστυνομία δημιούργησε μια ειδική ομάδα προκειμένου να ερευνήσει την υπόθεση.
 
Ύστερα από έναν μήνα ερευνών, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι το συγκεκριμένο εργοστάσιο βρισκόταν στα προάστια της πόλης και ότι αρκετές εκατοντάδες εργάτες δούλευαν καθημερινά στις εννέα γραμμές παραγωγής που διεθέταν οι τεράστιες εγκαταστάσεις του.
 
Στις 26 Δεκεμβρίου του 2016, πάνω από 200 αστυνομικοί ξεκίνησαν μια επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας συνέλαβαν τέσσερις υπόπτους, κατέστρεψαν τις γραμμές παραγωγής και κατέσχεσαν 500.000 ζευγάρια απομιμήσεων παπουτσιών Converse και Vans καθώς και πάνω από 60 εκατ. ψεύτικες ετικέτες και κουτιά συσκευασίας.
 
Άλλοι επτά ύποπτοι συνελήφθησαν και πέντε εργοστάσια καταστράφηκαν στις εφόδους που ακολούθησαν τους επόμενους μήνες στις επαρχίες Γκουανγκντόνγκ, Φουτζιάν και Τζετζιάνγκ. Οι τελωνειακές υπηρεσίες της Γκουανγκντόνγκ κατέσχεσαν πάνω από 40.000 ζευγάρια σνίκερς που επρόκειτο να σταλούν στη Μέση Ανατολή. 
 
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι καταστράφηκαν όλες οι απομιμήσεις παπουτσιών που είχαν κατασχεθεί. 
 
 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ