Τα ευρήματα για τη δολοφονία της Ελ. Τοπαλούδη

Τα ευρήματα για τη δολοφονία της Ελ. Τοπαλούδη

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε επίσημες ανακοινώσεις για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο προχώρησε χθες το Λιμενικό. Συγκεκριμένα, διευκρινίστηκε ότι η σορός της άτυχης κοπέλας από το Διδυμότειχο εντοπίστηκε το πρωί της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου στη θαλάσσια περιοχή των Πεύκων της Ρόδου. Η έρευνα για την εξιχνίαση του φόνου, ο οποίος έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη, ανετέθη σε στελέχη της Ασφάλειας του Λιμενικού, τα οποία, έπειτα από ανάλυση των στοιχείων που συγκέντρωσαν κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, προχώρησαν την 3η Δεκεμβρίου στη σύλληψη ενός 21χρονου Ελληνα και ενός 19χρονου Αλβανού ως βασικών υπόπτων για τη δολοφονία.

Πώς έδρασαν

Οπως ανακοινώθηκε χθες, ο 19χρονος χτύπησε τη φοιτήτρια αρχικά στο πρόσωπο με γροθιές και στη συνέχεια ο 21χρονος με σίδερο στο κεφάλι. Η κοπέλα υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ωστόσο ο θάνατός της οφείλεται σε πνιγμό καθώς οι δύο ύποπτοι επέλεξαν να μη μεταφέρουν την 21χρονη στο νοσοκομείο, όπως φέρεται να τους εκλιπαρούσε. Αντίθετα, της αφαίρεσαν τα ρούχα και την πέταξαν στη θάλασσα, όπου εντοπίστηκε πνιγμένη. Στη θάλασσα, στην περιοχή όπου βρέθηκε η σορός της 21χρονης, βρέθηκαν ακόμα τα ρούχα της αλλά και η ηλεκτρική συσκευή σιδερώματος χρώματος λευκού-μοβ, που φέρεται να είναι το σίδερο με το οποίο χτυπήθηκε στο κεφάλι. Στο εξοχικό του 21χρονου βρέθηκε βάση ηλεκτρικού σιδέρου, που είναι ίδια με το σίδερο που βρέθηκε στη θάλασσα. «Οι δράστες έριξαν την κοπέλα στη θάλασσα, γύρισαν σπίτι, καθάρισαν, πήγαν ξανά στο σημείο, πέταξαν κάποια αντικείμενα και επέστρεψαν πάλι πίσω», επισημάνθηκε στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου. Ιχνη DNA και πλήθος κηλίδων αίματος βρέθηκαν στους χώρους της εξοχικής κατοικίας και στάλθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να εξεταστούν. Κατασχέθηκαν δύο υπολογιστές και τρία κινητά τηλέφωνα, ενώ το τηλέφωνο της άτυχης Ελένης δεν έχει βρεθεί.

Προφυλάκιση

Διευκρινίστηκε, τέλος, ότι το πτώμα της φοιτήτριας δεν βρέθηκε δεμένο στα πόδια, όπως είχαν αναφέρει οι συνήγοροι της οικογένειας, αλλά δέθηκε από ειδικά εκπαιδευμένους δύτες που ανέλαβαν να ανασύρουν από το νερό τη σορό της άτυχης κοπέλας. Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν χθες προσωρινά κρατούμενοι μετά την απολογία τους και την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή τους. Την προφυλάκισή τους αποφάσισαν ομόφωνα, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, η τακτική ανακρίτρια Ρόδου και ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου. Οι δύο νεαροί αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και για βιασμό από κοινού. Την ώρα των απολογιών τους, έξω από το δικαστικό μέγαρο Ρόδου, είχαν συγκεντρωθεί εξαγριωμένοι κάτοικοι του νησιού που μάλιστα επιχείρησαν να λιντσάρουν τους συλληφθέντες. Προκλήθηκαν επεισόδια, που όμως δεν γενικεύτηκαν, χάρη στην παρουσία ισχυρής δύναμης αστυνομικών και λιμενικών γύρω και μέσα στο δικαστικό μέγαρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή