Πίσω από τις κάμερες

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από αμέλεια;

Συμπληρώνονται δύο εβδομάδες από τη γνωστοποίηση της απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας, που απέρριψε την πειθαρχική δίωξη του προηγούμενου «ποδοσφαιρικού εισαγγελέα» κ. Πετρόπουλου, κατά της ΠΑΕ ΑΕΚ περί δυσφήμησης του αθλήματος, για ανακοίνωση που εξέδωσε τον περασμένο Αύγουστο επιρρίπτοντας ευθύνες στην ηγεσία της ομοσπονδίας για την εικόνα και τα φαινόμενα διαφθοράς του αθλήματος, και η ΕΠΟ δεν την έχει ανακοινώσει. Οπως επίσης δεν έχει ανακοινώσει καμία από τις έως τούδε αποφάσεις της συγκεκριμένης επιτροπής, που συστήθηκε με αδικαιολόγητη καθυστέρηση μόλις το περασμένο καλοκαίρι για να ελέγχει τις παραβατικές συμπεριφορές των θεσμικών του αθλήματος, αποτελούμενη από τακτικούς δικαστές. Να υποθέσουμε ότι η μη ανακοίνωση της συγκεκριμένης απόφασης οφείλεται σε αμέλεια, ή η ελεγχόμενη από την ποινική δικαιοσύνη για παραβατικές συμπεριφορές ηγεσία της ΕΠΟ ανακοινώνει κατ’ επιλογήν τις αποφάσεις των δικαστικών της οργάνων;

Θ. Μ.

Κάτι αλλάζει…

Μία διαπίστωση που προκύπτει με αφορμή την παραπάνω απόφαση για την ΠΑΕ ΑΕΚ είναι η εξής: Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, οπότε στη θέση των «ποδοσφαιρικών εισαγγελέων» τοποθετήθηκαν τακτικοί εισαγγελείς αντικαθιστώντας τους συνταξιούχους, που είχε επιλέξει ο ηγετικός πυρήνας της ΕΠΟ, δεν έχει ασκηθεί ούτε μία πειθαρχική δίωξη κατά νομικού ή φυσικού προσώπου που διατύπωσε δημόσια δυσμενή κρίση για την κατάπτωση του ποδοσφαίρου στη χώρα μας. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη «βιομηχανία άσκησης πειθαρχικών διώξεων» που είχε «στηθεί» από το 2012 έως τον περασμένο Αύγουστο στο πάρκο Γουδί με στόχο την τιμωρία, που μπορούσε να λειτουργήσει ως μέσο εκφοβισμού και φίμωσης όποιου τολμούσε να αμφισβητήσει τον τρόπο διοίκησης, τις πράξεις και τις παραλείψεις της ηγεσίας της ομοσπονδίας, που σήμερα είναι κατηγορούμενη για σειρά κακουργημάτων.

Θ. Μ.

Λίγες πιθανότητες

Ο Σάσα Βεζένκοφ είναι εδώ και λίγες ημέρες και τυπικά Ελληνας. Ο ίδιος, με τις δηλώσεις που έκανε μετά την ορκωμοσία του, άφηνε το θέμα ανοικτό για το ενδεχόμενο να παίξει στην ελληνική Εθνική. Ο πατέρας του, εμβληματική φυσιογνωμία του βουλγαρικού μπάσκετ, δεν θα ήθελε να αλλάξει εθνική ομάδα ο γιος του. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα του επιβάλει την άποψή του. Προς το παρόν, πάντως, ούτε ο ίδιος ο παίκτης σκέφτεται αλλαγή στη φανέλα με το εθνόσημο και όσοι τον γνωρίζουν καλά, τονίζουν ότι την απόκτηση ελληνικής υπηκοότητας την επιζητούσε γιατί πραγματικά νιώθει Ελληνας.

Γ. Σ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή