Το Νέο MINI Clubman προκαλεί τις αισθήσεις

Το Νέο MINI Clubman προκαλεί τις αισθήσεις

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανετα θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως το μοναδικό μοντέλο που εκφράζει απόλυτα την έννοια της πολυμορφικότητας. Oσο και να ψάξαμε στους καταλόγους της αυτοκινητοβιομηχανίας δεν βρήκαμε μοντέλο που να έχει τόσες πολλές εκδόσεις όσες έχει το ΜΙΝΙ. Από τρίθυρες και πεντάθυρες εκδόσεις μέχρι cabrio και crossover. Τελευταία έκδοση είναι το MINI Clubman που λανσάρει μία καινοτόμο φιλοσοφία στην premium compact κατηγορία, αυτή του εξατομικευμένου στυλ σε συνδυασμό με τη λειτουργικότητα, την καθημερινή πρακτικότητα και την ευχάριστη οδήγηση.

Η νέα γενιά του MINI Clubman χαρακτηρίζεται από τις μεγαλύτερες εξωτερικές (μήκος + 27 εκατ., πλάτος + 9 εκατ., μεταξόνιο + 10 εκατ.,) και εσωτερικές διαστάσεις (αποθηκευτικός χώρος 360 – 1.250 λίτρα).

Τα εξωτερικά γνωρίσματα του νέου MINI Clubman είναι το δυναμικό σχεδιαστικά εμπρός τμήμα με διόδους για τα Air Curtain στους εμπρός θόλους των τροχών, η επιμηκυνόμενη σιλουέτα με τέσσερις πλαϊνές πόρτες, η μακριά γραμμή οροφής και κεραία τύπου πτερυγίου με κόκκινη λυχνία κατάστασης συναγερμού, οι διαιρούμενες πίσω πόρτες και τα οριζόντια πίσω φώτα.

Στο εσωτερικό, εντύπωση προκαλεί το φαρδύ ταμπλό με το πλαίσιο στο πάνω τμήμα, ενώ από πλευράς εργονομίας, το επίπεδο βρίσκεται σε υψηλότατο βαθμό. Οργανα στην κολώνα του τιμονιού, αρμονικά ενσωματωμένο στρογγυλό, κεντρικό όργανο με δακτύλιο LED και οθόνη για λειτουργίες οχήματος, ενημέρωσης/ψυχαγωγίας, τηλεφώνου και πλοήγησης είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που πιστοποιούν τη βαθμολογία όσον αφορά την εργονομία. Ακόμη στο ευχάριστο και λειτουργικό εσωτερικό συναντάμε: πέντε κανονικά καθίσματα με διαιρούμενη (40:20:40) / αναδιπλούμενη πλάτη πίσω καθισμάτων, κεντρική κονσόλα με ηλεκτρικό χειρόφρενο, αποθηκευτικούς χώρους, δύο ποτηροθήκες, διθέσιους διακόπτες κάτω από το κεντρικό όργανο κ.ά.

Το νέο MINI Clubman διατίθεται στην ελληνική αγορά με έξι εκδόσεις κινητήρων βενζίνης και diesel νέας γενιάς με τεχνολογία MINI TwinPower Turbo (κατανάλωση μεικτού κύκλου):

• Τρικύλινδροι βενζινοκινητήρες 1,5 λίτρων με ισχύ 102 και 136 ίππων και τετρακύλινδρος δίλιτρος με ισχύ 192 ίππους.

• Τρικύλινδρος πετρελαιοκινητήρας 116 ίππων και ο ολοκαίνουργιος δίλιτρος τετρακύλινδρος diesel με ισχύ 150 και 190 ίππων.

Ολες οι εκδόσεις του Clubman συνδυάζονται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο, ενώ για πρώτη φορά διατίθεται και το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο Steptronic. Στις εκδόσεις S-SD διατίθεται προαιρετικά και το 8-τάχυτο Steptronic sport, καθώς και το 6-τάχυτο Steptronic σε όλες τις εκδόσεις. Το νέο MINI Clubman είναι εξοπλισμένο με όλα τα σύγχρονα συστήματα παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας –πολλά κάνουν πρεμιέρα στο νέο μοντέλο– που εξασφαλίζουν άνετη, δυναμική, οικονομική και ευχάριστη οδηγική εμπειρία.

Οι τιμές

Οι τιμές διάθεσης του νέου MINI Clubman διαμορφώνονται ως εξής:

One 1.5 – 102 ps: 22.800

Cooper 1.5 – 136 ps: 24.900

Cooper S 2.0 – 192 ps: 29.900

One D 1,5 – 116 ps: 25.750

Cooper D 2.0 – 150 ps: 29.750

Cooper SD 2.0 – 190 ps: 34.500

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή