Μια ντίβα στο Λονδίνο

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι μία από τις διάσημες φωτογράφους. Οι φωτογραφίες της αγοράζονται από τα μεγαλύτερα μουσεία σε ολόκληρο τον κόσμο και οι τιμές τους φτάνουν σε αστρονομικά ποσά. Στην ντίβα της φωτογραφίας Σίντι Σέρμαν είναι αφιερωμένη η μεγάλη αναδρομική έκθεση της National Portrait Gallery του Λονδίνου, που ήδη θεωρείται ένα από τα εκθεσιακά best seller του 2019.

Η έκθεση παρουσιάζει τη δουλειά της Σέρμαν από τα μέσα της δεκαετίας του ’70 μέχρι σήμερα. Πρόκειται για περίπου 150 έργα από ολόκληρο τον κόσμο, από δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές, ανάμεσά τους και κάποια που εκτίθενται για πρώτη φορά.

Η Αμερικανίδα φωτογράφος –γεννήθηκε το 1954 στο Νιου Τζέρσεϊ– είναι γνωστή για τους πειραματισμούς και τις μεταμφιέσεις της, μακιγιάρεται, υποδύεται ρόλους και επινοεί χαρακτήρες.

Το καλλιτεχνικό της λεξιλόγιο είναι ανεξάντλητο, πρωτότυπο, δυνατό. Εως τις 15 Σεπτεμβρίου, όποιος ταξιδέψει στο Λονδίνο έχει μια χρυσή ευκαιρία να θαυμάσει μια πραγματικά μοναδική καλλιτέχνιδα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή