Πώς οι αστροναύτες επηρέασαν τη δημιουργία των «Teletubbies»

Πώς οι αστροναύτες επηρέασαν τη δημιουργία των «Teletubbies»

Κι όμως, για τη δημιουργία των δημοφιλών παιδικών ηρώων της ομώνυμης σειράς, η Αν Γουντ ταξίδεψε νοητά μέχρι το διάστημα

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερα μεγαλόσωμα πλάσματα σε μωβ, λαχανί, κίτρινο και κόκκινο χώμα, με ένα σχήμα σαν κεραία στο κεφάλι τους και μια τηλεοπτική οθόνη στην κοιλιά τους παίζουν αμέριμνα σε ένα λιβάδι με έναν ήλιο που έχει τη μορφή του κεφαλιού ενός μωρού. 

Όχι, δεν είναι κάποιο ψυχεδελικό όνειρο (αν και θα μπορούσε) αλλά η γνωστή παιδική σειρά «Teletubbies», που από το 1997, οπότε και ξεκίνησε να μεταδίδεται τηλεοπτικά στη Βρετανία, δεν άργησε να γίνει επιτυχία ανάμεσα στους μικρούς τηλεθεατές, αρχικά στη χώρα καταγωγής της και στη συνέχεια σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο. Άλλωστε η σειρά έχει παίξει στους τηλεοπτικούς δέκτες 120 χωρών και έχει μεταφραστεί σε 45 γλώσσες. 

Είναι εμφανές ότι υπήρχε αρκετή φαντασία στη δημιουργία των «Teletubbies». Μάλιστα, η δημιουργός τους Αν Γουντ έφτασε για αυτά νοητά μέχρι το φεγγάρι μιας και για τη δημιουργία τους επηρεάστηκε…από στολές αστροναυτών. 

Για την ακρίβεια, σε συνέντευξή της στο BBC, η Αν Γουντ έχει δηλώσει πως η εμπνευση για τα «Teletubbies» ήρθε το 1994. Ήταν τότε που το κανάλι την κάλεσε για να καταθέσει κάποια ιδέα για ένα πρόγραμμα που θα απευθυνόταν στην προσχολική ηλικία και θα αντικαθιστούσε την εκπομπή «Playdays». 

Η Αν Γουντ, λοιπόν, έτυχε εκείνη την περίοδο να βρεθεί με τον Άντριου Ντέβενπορτ και επίσης δημιουργό των «Teletubbies» στη Νέα Υόρκη, όπου και επισκέφθηκαν το μουσείο Smithsonian στην Ουάσινγκτον. 

Ήταν εκεί που είδαν από κοντά τις πραγματικές στολές των αστροναυτών που κάποια χρόνια πριν είχαν πατήσει στο φεγγάρι. Τότε ο Ντέβενπορτ σχολίασε πως οι στολές θύμιζαν μωρουδιακά φορμάκια. Αυτή ήταν η στιγμή που η Γουντ συνέλαβε την ιδέα των «Teletubbies», προσθέτοντας την λεπτομέρεια της κεραίας που λαμβάνει σημα και το δίνει με τη σειρά της στην οθόνη στην κοιλιά των χαριτωμένων αυτών πλασμάτων. 

Βέβαια, και ο ήλιος-κεφάλι μωρού δεν πάει πίσω από άποψη πρωτοτυπίας. 

Με πληροφορίες από το BBC.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT