Προς αλλαγή συσχετισμού δυνάμεων στον «Ελλάκτωρ»

Προς αλλαγή συσχετισμού δυνάμεων στον «Ελλάκτωρ»

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ώρα του «ταμείου» έχει έρθει πλέον για τον όμιλο Ελλάκτωρ και συγκεκριμένα τη θυγατρική «Ακτωρ». Η Reggeborgh Invest αναμένεται να ξεκινήσει την προσεχή εβδομάδα τη διαδικασία ενίσχυσης της ρευστότητας της εισηγμένης, μέσω του ομολογιακού δανείου ύψους 50 εκατ. ευρώ, που πρόκειται να καλύψει εξ ολοκλήρου η ίδια. Παράλληλα, στο πλαίσιο της αύξησης κεφαλαίου ύψους 120,5 εκατ. ευρώ, την οποία κι έχει ανακοινώσει ότι θα καλύψει σε ποσοστό μέχρι 40%, η Reggeborgh Invest αναμένεται να ενισχύσει το ποσοστό της πολύ πάνω από το σχεδόν 15% που διαθέτει σήμερα, ενδεχομένως και άνω του 33% της καταστατικής πλειοψηφίας, καθώς δεν προκύπτει ανάγκη υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης. Αν, μάλιστα, αποκτηθεί και το ποσοστό 12,5% του κ. Λ. Μπόμπολα, για το οποίο υφίσταται δικαίωμα μέχρι τις 10 Μαΐου, η ολλανδική εταιρεία θα εξελιχθεί σε κυρίαρχη των εξελίξεων. Σημειωτέον ότι από τη διοίκηση διαψεύδεται ο ισχυρισμός της Greenhill Investments των εφοπλιστών Δ. Μπάκου και Γ. Καϋμενάκη, ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας Reggeborgh-Μπόμπολα, θα μεταβιβαστεί στον τελευταίο η θυγατρική «Ηλέκτωρ».  

Δικηγορική εταιρεία της χρονιάς για 4η φορά ανακηρύχθηκε από τον κορυφαίο διεθνή νομικό οδηγό Chambers & Partners η POTAMITISVEKRIS. Ο θεσμός των Chambers Awards είναι αναγνωρισμένος διεθνώς ως η κορυφαία διάκριση των δικηγορικών γραφείων, καθώς αξιολογεί και επιβραβεύει τη συνολική συνεισφορά του καθενός από αυτά στη νομική αγορά. «Θέλω να αφιερώσω αυτό το βραβείο στους ανθρώπους της εταιρείας μας, οι οποίοι κατάφεραν όχι μόνο να ξεπεράσουν τα εμπόδια της πανδημίας αλλά και να ξεχωρίσουν για την εξαιρετική δουλειά τους», δήλωσε ο διαχειριστής εταίρος, κ. Στάθης Ποταμίτης. «Η POTAMITISVEKRIS έχει ως στόχο να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό, παρέχοντας την καλύτερη δυνατή ποιότητα νομικών υπηρεσιών και δημιουργώντας προστιθέμενη αξία στους πελάτες της. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, που η προσπάθειά μας αναγνωρίστηκε», σημείωσε ο συνδιαχειριστής εταίρος κ. Γιώργος Μπερσής.

Ανέβασαν… ταχύτητες τα δίκτυα

Την ανοδική πορεία της ταχύτητας του ελληνικού Διαδικτύου κινητής και σταθερής με αφετηρία τον Μάρτιο του 2021, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020, καταγράφει η αμερικανική εταιρεία OOKLA. Σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη, η μέση ταχύτητα των συνδέσεων κινητής τοποθετείται σε 61Mbps, έχοντας αυξηθεί,  σε ετήσια βάση, σε ποσοστό 75%. Ως εκ τούτου, η Ελλάδα τοποθετείται στην 28η θέση στην παγκόσμια κατάταξη από την 46η θέση πέρυσι. Μικρότερη βελτίωση εμφανίζει η ταχύτητα στα δίκτυα σταθερής όπου τον Μάρτιο του 2021 η μέση ταχύτητα διαμορφώθηκε σε 34,83 Mbps από 24,97 Mbps τον Μάρτιο του 2020.

Το άνισο κόστος

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν αποκάλυψαν την άνιση επίδραση της πανδημίας στα δημόσια οικονομικά των χωρών της Ευρωζώνης, σημειώνει η Oxford Economics. Για το σύνολο της Ευρωζώνης, το δημοσιονομικό έλλειμμα διευρύνθηκε στο 7,2% του ΑΕΠ. Το δημόσιο χρέος της Ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 14,1% στο 98% του ΑΕΠ.  Οι παράγοντες που προκάλεσαν αυτή την αύξηση ήταν διαφορετικοί. Για τις πιο χρεωμένες χώρες, η άνοδος οφείλεται κυρίως στην κατάρρευση της οικονομικής δραστηριότητας. Για τις κυβερνήσεις που μπήκαν στην πανδημία με σχετικά χαμηλά δημόσια χρέη, ο βασικός «οδηγός» ήταν τα μέτρα δημοσιονομικής στήριξης. Οι κυβερνήσεις μπορούν να ζήσουν με υψηλό δημόσιο χρέος, όπως τονίζει ο οίκος, υπό τον όρο ότι το περιβάλλον των επιτοκίων θα συνεχίσει να είναι ευνοϊκό και η δυναμική ανάπτυξης ισχυρή. Ωστόσο, η άνιση δημοσιονομική «απάντηση» κινδυνεύει να προκαλέσει περαιτέρω οικονομική απόκλιση εντός της Ευρωζώνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή