Μπαράζ επιχειρηματικών επαφών με Σαουδάραβες

Μπαράζ επιχειρηματικών επαφών με Σαουδάραβες

Εκατοντάδες συναντήσεις μεταξύ ελληνικών και σαουδαραβικών επιχειρήσεων έλαβαν χώρα στην Αθήνα στo πλαίσιο του Επιχειρηματικού Φόρουμ Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας.

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκατοντάδες συναντήσεις μεταξύ ελληνικών και σαουδαραβικών επιχειρήσεων έλαβαν χώρα στην Αθήνα στo πλαίσιο του Επιχειρηματικού Φόρουμ Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας, με επίκεντρο τομείς όπως η ενέργεια, η ναυτιλία, ο αγροτικός, η ασφάλεια τροφίμων, ο τουρισμός, το real estate, η βιομηχανία, αλλά και η ψηφιακή τεχνολογία.

Στη σαουδαραβική αποστολή συμμετείχαν περισσότερα από 70 κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων, όπως οι Industrial Development Kingdom Group, Aramco, SABIC, Saudi Arabian Military Industries, Al-Olayan Group, Bahri, Red Sea International Group, Sidra Capital, Al-Wallan Group, Raka Holding και Abdullah Abdulaziz Al Rajhi & Sons Holding, ενώ αντίστοιχα 110 στελέχη ελληνικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών, εγγράφηκαν στον κατάλογο με τους συμμετέχοντες στις διμερείς επαφές.

Της επιχειρηματικής αποστολής μιας από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου ηγήθηκε ο υπουργός Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντουλαζίζ αλ Φαλίχ ο οποίος συναντήθηκε και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Σήμερα Τρίτη πραγματοποιείται στην Αθήνα η 5η σύνοδος της μεικτής διυπουργικής επιτροπής Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας. Στη συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Φαλίχ επιβεβαιώθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών σχέσεων σε πληθώρα τομέων, όπως της ενέργειας, του τουρισμού, της ναυτιλίας, του πολιτισμού, της υγείας και των αγροδιατροφικών προϊόντων. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η προσέλκυση άμεσων επενδύσεων αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης και εξέφρασε την πρόθεσή του να εντείνει τη συνεργασία με τη Σαουδική Αραβία. Σημείωσε ακόμη ότι προσβλέπει σε νέα συνάντηση με τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν κατά την προγραμματιζόμενη επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα το επόμενο διάστημα.

Στην Αθήνα περισσότερα από 70 κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων.

Η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και το φόρουμ ήρθαν σε συνέχεια της επίσκεψης μεγάλης ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής στη Σαουδική Αραβία τον Μάρτιο, της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Ριάντ τον περασμένο Οκτώβριο και της προηγούμενης συνάντησής του με τον Αλ Φαλίχ, τον Σεπτέμβριο, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας.

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ο υπουργός Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας κατά τη συνάντηση στο Μαξίμου σημείωσε χαρακτηριστικά πως «το όραμα που μοιράζεστε εσείς και η αυτού υψηλότητα για τη διασύνδεση Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας σε διάφορα πεδία πλέον υλοποιείται στην πράξη, στο πεδίο, και σε επίπεδο συνδεσιμότητας είτε αυτό αφορά τον ψηφιακό τομέα, το εμπόριο, τις υλικοτεχνικές υποδομές (logistics), τις επενδύσεις, τον τουρισμό. Είναι τιμή μου που συνοδεύομαι από ανθρώπους που κάνουν πράξη τέτοια σχέδια».

Στις διμερείς επαφές συμμετείχαν από την ελληνική πλευρά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης, ο γενικός γραμματέας διεθνών οικονομικών σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Σμυρλής, ο πρέσβης της Ελλάδας στη Σαουδική Αραβία Αλέξης Κωνσταντόπουλος και ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή