Κόρινθος – Γένοβα με πλοίο από τον όμιλο Grimaldi

Κόρινθος – Γένοβα με πλοίο από τον όμιλο Grimaldi

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο την παρουσία του στις θαλάσσιες μεταφορές στον ελλαδικό χώρο ο ιταλικός όμιλος Grimaldi, δρομολογώντας το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Κατάνια», το οποίο θα εκτελεί το δρομολόγιο Κόρινθος – Πάτρα – Κατάνια – Γένοβα. Η συγκεκριμένη γραμμή μέχρι προσφάτως εξυπηρετούσε μόνο τις εμπορευματικές μεταφορές, αλλά με τη δρομολόγηση του «Κατάνια», από την 1η Νοεμβρίου, θα εξυπηρετούνται και επιβάτες. Η γραμμή θα εξυπηρετείται εβδομαδιαίως από το νέο πλοίο, το οποίο θα αναχωρεί από Κόρινθο κάθε Τρίτη, θα προσεγγίζει την Πάτρα και στη συνέχεια θα αναχωρεί με προορισμό την Κατάνια και τη Γένοβα.

Το «Κατάνια», κατασκευής του 2003, έχει μήκος 186 μέτρα και μπορεί να αναπτύσσει υπηρεσιακή ταχύτητα 23 κόμβων, ενώ θα μπορεί να φιλοξενεί περισσότερους από 800 επιβάτες σε 93 καμπίνες -εσωτερικές, εξωτερικές και σουίτες- και σε 62 άνετα ανακλινόμενα καθίσματα. Οι υπηρεσίες που προσφέρονται εν πλω, σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου, καλύπτουν όλες τις ανάγκες των επιβατών, οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους εστιατόριο self-service, καφετέρια, σαλόνια, αίθουσα για video-games και slot machines, καταστήματα, σολάριουμ με ξαπλώστρες και μπαρ.

«Η έναρξη της νέας γραμμής επιβεβαιώνει το επαναστατικό όραμα του ομίλου Grimaldi: τη δημιουργία μιας μοναδικής σημασίας σύνδεσης ανάμεσα στην Ελλάδα, τη Σικελία και τη Βόρεια Ιταλία. Ιδιαίτερα, η Ελλάδα και τα Βαλκάνια θα συνδέονται με τη Σικελία μέσω μιας ναυτιλιακής γραμμής διάρκειας περίπου 24 ωρών, παρακάμπτοντας τα λιμάνια της Απουλίας και την κυκλοφοριακή συμφόρηση του αυτοκινητόδρομου μεταξύ Salerno και Reggio Calabria», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ομίλου Grimaldi.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή