Ο ΔΗΚΤΗΣ (04/01/18)

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κούρεμα» έως 87% στη νέα ρύθμιση

Μέχρι τον Μάρτιο, το αργότερο, αναμένεται νέα ρύθμιση των οφειλών προς τα πρώην Ταμεία σε έως 120 δόσεις και με διαγραφή έως 87% των προσαυξήσεων για οφειλέτες που δεν μπορούσαν να ενταχθούν στον εξωδικαστικό, σύμφωνα με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο», ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης επανέλαβε πως το ύψος της οφειλής θα μειωθεί σημαντικά, καθώς αυτή θα επανυπολογιστεί με βάση το ύψος των εισφορών όπως ισχύουν σήμερα, με αποτέλεσμα η διαγραφή προσαυξήσεων να αγγίξει το 87%. Σύμφωνα πάντως με τον κ. Πετρόπουλο, το ζήτημα της ρύθμισης των οφειλών αφορά σχεδόν 1.000.000 οφειλέτες συμπεριλαμβανομένων και ασφαλισμένων που έχουν συμπληρώσει την ηλικία συνταξιοδότησης και για τον λόγο αυτό «θα υπάρχει κλιμάκωση ανάλογα με το ποσό και την ηλικία του οφειλέτη, ειδικά για τη λήψη της σύνταξής του».

Μαγνήτης το κτίριο της πρώην Κλωνατέξ

Σοβαρό ενδιαφέρον αναμένεται να εκδηλωθεί για το πρώην κτίριο του ομίλου Κλωνατέξ, στη διασταύρωση της λεωφόρου Κηφισού με την οδό Κωνσταντινουπόλεως στο Περιστέρι. Το κτίριο έχει βγει σε διαγωνισμό από την Πειραιώς Real Estate, με την 30ή Ιανουαρίου να είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών από τους ενδιαφερομένους. Πρόκειται για κτίριο γραφείων με δύο υπόγεια και τέσσερις ορόφους, συνολικής επιφάνειας της τάξεως των 9.400 τ.μ. Το κτίριο κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’90, αντί ποσού 14 εκατ. ευρώ, με στόχο να εγκατασταθούν εκεί οι κεντρικές υπηρεσίες του ομίλου Κλωνατέξ.

9.000 προσλήψεις σε 56 δήμους με φόντο τις… κάλπες

Ανοίγει ο δρόμος για τις προσλήψεις 9.000 ανέργων σε 56 δήμους, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, καθώς δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η προκήρυξη από τον ΟΑΕΔ. Εκτός από τους 56 δήμους ανά την επικράτεια, οι επωφελούμενοι θα τοποθετηθούν και σε 37 υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει οκτάμηνη απασχόληση και κατάρτιση και η χρηματοδότηση για το προεκλογικό 2019 ανέρχεται στα 50 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα 10 εκατ. ευρώ θα δαπανηθούν το… αδιάφορο 2020.

Μεγάλη κομπίνα με 100 ακίνητα

Στα χνάρια αποκάλυψης μεγάλης κομπίνας με ακίνητα βρίσκεται η εφορία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτές έτριβαν τα μάτια τους από την απάτη που είχε στηθεί από επιτήδειους και την προσπάθεια εκμετάλλευσης περίπου 100 ακινήτων. Ο έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένονται σύντομα αποκαλύψεις. Πάντως, από τη φορολογική διοίκηση αναφέρουν ότι το θέμα «ακίνητα» έχει πολύ ψωμί και θα απασχολήσει το 2019 τις ελεγκτικές υπηρεσίες. Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι οι έλεγχοι θα επεκταθούν σε κατασκευαστικές εταιρείες και εργολάβους.

Στρατηγική υπεύθυνης επενδυτικής πολιτικής

Στην παγκόσμια πρωτοβουλία «PRI Initiative», που υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ και αποσκοπεί στην προώθηση υπεύθυνης επενδυτικής πολιτικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας, εντάχθηκε η Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ. Τα μέλη της πρωτοβουλίας δεσμεύονται ότι οι επενδυτικές τους αποφάσεις υπηρετούν την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, την κοινωνική υπευθυνότητα και την εταιρική διακυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό δεσμεύονται για την τήρηση συγκεκριμένων αρχών για μια υπεύθυνη επενδυτική στρατηγική, όπως αυτές ανακοινώθηκαν το 2006 στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για μια σύγχρονη εταιρική προσέγγιση που στόχο έχει την αποτελεσματική διαχείριση κινδύνων με διατηρήσιμες, μακροπρόθεσμες αποδόσεις, λαμβάνοντας υπόψη προτεραιότητες με ζωτική σημασία και για τις κοινωνίες στις οποίες υλοποιούνται οι εκάστοτε αποφάσεις. Η Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ είναι η πρώτη εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων στην Ελλάδα που εντάσσεται στην πρωτοβουλία «PRI Initiative».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή