Σύντομα

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα προ κρίσης… κόλπα επιστρέφει η Wall Street

Η Wall Street επιστρέφει στις τολμηρές χρηματοπιστωτικές καινοτομίες που πριν από επτά χρόνια οδήγησαν στη «φούσκα» των δανείων και δημιούργησαν τη χειρότερη χρηματοπιστωτική κρίση μετά τη Μεγάλη Υφεση του 1930. Σύμφωνα με το Bloomberg, επανεμφανίζονται σταδιακά όλα τα εργαλεία κερδοσκοπίας καθώς οι επενδυτές ψάχνουν νέους τρόπους για να αυξήσουν τις αποδόσεις τους, που έχουν περιορισθεί εξαιτίας της άφθονης ρευστότητας από τις κεντρικές τράπεζες. Η JPMorgan προσφέρει ένα συμβόλαιο swap συνδεδεμένο με δείκτη δανείων που διευκολύνει τους επενδυτές να στοιχηματίζουν σε ομόλογα, ενώ η Goldman Sachs σχεδιάζει να εκδώσει 10 δισ. ευρώ σε δομημένες επενδύσεις που ενσωματώνουν μία δεσμίδα χρέους σε ομολογίες με την υψηλότερη βαθμίδα πιστοληπτικής αξιολόγησης.

Μια νέα εφαρμογή ιατρικού χαρακτήρα σχεδιάζει η Apple με την επωνυμία Healthkit, η οποία θα ενσωματωθεί στο επόμενο iPhone 6. Στόχος της να παρέχει συγκεντρωμένα τα βασικά δεδομένα υγείας για έναν ασθενή, όπως η πίεση, το βάρος και οι σφυγμοί. Ετσι, θα είναι εύχρηστα από τον ίδιο και τον θεράποντα ιατρό. Επί του παρόντος, αυτά συγκεντρώνονται από χιλιάδες εφαρμογές λογισμικού και συσκευές, αλλά δεν αποθηκεύονται κεντρικά. Η Apple συζητεί επ’ αυτού με κορυφαία νοσοκομεία στις ΗΠΑ.

Αύξηση κερδών για Prudential

Καλύτερα των αναμενομένων είναι τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου της ασφαλιστικής Prudential λόγω των επιδόσεων σε ΗΠΑ και Ασία. Τα λειτουργικά της κέρδη αυξήθηκαν κατά 17% στα 1,52 δισ. στερλίνες, ενώ το κεφαλαιακό πλεόνασμα –δείκτης χρηματοπιστωτικής σταθερότητας– αυξήθηκε κατά 5% στα 4,1 δισ. στερλίνες, εν συγκρίσει με τα 3,9 δισ. στερλίνες πέρυσι. Παρά τις δυσκολίες στη διεθνή αγορά, η διοίκηση της Prudential έχει εμπιστοσύνη στην ικανότητά της για κερδοφόρο μακρόπνοη ανάπτυξη και δημιουργία απόδοσης για τους μετόχους.

Κίνα: στα χαμηλά δύο ετών η ανάπτυξη των αμοιβαίων

Το σημαντικότερο τμήμα του σκιώδους τραπεζικού συστήματος της Κίνας, ο τομέας των αμοιβαίων κεφαλαίων, σημείωσε τον χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης των τελευταίων δύο και πλέον ετών το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Ο λόγος είναι πως τα αμοιβαία κεφάλαια διστάζουν να χορηγήσουν πιστώσεις σε μια οικονομία που αποδυναμώνεται. Ρεπορτάζ των Financial Times αναφέρει πως οι εταιρείες αμοιβαίων προσεταιρίζονται τις εμπορικές τράπεζες για να βοηθήσουν τις τράπεζες να απαλλάξουν τους ισολογισμούς τους από τα δάνεια. Τα δάνεια συνήθως τιτλοποιούνται υπό τη μορφή επενδύσεων υψηλής απόδοσης, που είναι γνωστές ως προϊόντα διαχείρισης πλούτου. Αυτά προωθούνται στην αγορά σε πλούσιους επενδυτές μέσω υποκαταστημάτων τραπεζών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή