Συνάντηση Αλεξιάδη με ΓΣΕΒΕΕ για POS, ακατάσχετο λογαριασμό

Συνάντηση Αλεξιάδη με ΓΣΕΒΕΕ για POS, ακατάσχετο λογαριασμό

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ακατάσχετος λογαριασμός και η τοποθέτηση μηχανημάτων POS στα καταστήματα ήταν το κύριο θέμα της συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά και τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο του ΙΜΕ – ΓΣΕΒΕΕ Ιωάννη Παπαργύρη. Επικοινωνία για το θέμα του ακατάσχετου λογαριασμού είχε ο κ. Αλεξιάδης και με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη.

Αν και οι πιστωτές της χώρας εμφανίζονται αντίθετοι ως προς τη δημιουργία ακατάσχετου λογαριασμού, η κυβέρνηση επιχειρεί να τους πείσει, προτείνοντας ο ακατάσχετος λογαριασμός να μην φθάνει στο 100% του ποσού αλλά μέχρι το 80% του κατατεθέντος ποσού. Η εκκρεμότητα αυτή εμποδίζει την κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου για τις ηλεκτρονικές πληρωμές και, όπως όλα δείχνουν, τα θέματα θα επιλυθούν με την άφιξη των θεσμών στην Αθήνα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου

Στη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού με τους εκπροσώπους της ΓΣΕΒΕΕ συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, η χρήση των POS, το ζήτημα του ακατάσχετου λογαριασμού, της ρύθμισης οφειλών προς τις ΔΟΥ, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους δήμους, της υπερφορολόγησης και των υψηλών συντελεστών έμμεσων και άμεσων φόρων, το παρεμπόριο και το ζήτημα της τακτοποίησης των εκκρεμοτήτων των κατεχόμενων κτισμάτων εντός παλαιού αιγιαλού (πριν από το 1955). Επίσης εξετάστηκαν μέτρα ανακούφισης –λόγω του προσφυγικού κύματος και των επιπτώσεων στις τοπικές οικονομίες– των νησιών Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κω, Καλύμνου, Νισύρου, βάσει των προτάσεων των ΓΣΕΒΕΕ – ΣΕΤΕ. Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ δήλωσε ότι: «Συζητήσαμε με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη για την ανάγκη σύνδεσης των POS με ειδικό ακατάσχετο λογαριασμό, ο οποίος θα πρέπει να είναι ακατάσχετος στο 100%, καθώς είμαστε κάθετα αντίθετοι σε όσα γράφονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης περί ενός ποσοστού που δεν θα μπορεί να κατασχεθεί. Καταλαβαίνετε πως θα πρέπει να δίνεται η δυνατότητα στον μικρό επιχειρηματία, που ήδη βρίσκεται σε δύσκολη θέση, να μπορεί να πληρώσει μισθοδοσία, εισφορές, φόρους προς το Δημόσιο και να μπορεί να αποπληρώσει τιμολόγια προς τους προμηθευτές του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή