Βράδυ Ανάστασης: Ενα αξέχαστο δείπνο για το Μεγάλο Σάββατο

Βράδυ Ανάστασης: Ενα αξέχαστο δείπνο για το Μεγάλο Σάββατο

Φτιάχνουμε εναλλακτικές μαγειρίτσες, λαχταριστά ανοιξιάτικα πιάτα με αρνάκι, μια πλούσια πράσινη σαλάτα και ένα ντιπ μουστάρδας για τα κόκκινα αυγά.

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι θα μαγειρέψετε το βράδυ της Ανάστασης; Μια κλασική καταπραϋντική μαγειρίτσα επιβάλλεται. Είναι σκέτο βάλσαμο για το στομάχι και προετοιμάζει άριστα τον οργανισμό για την κρεατοφαγία της Λαμπρής, μετά από έστω και ολιγοήμερη νηστεία.

Εκτός από την κλασική, υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές, όπως η χορτόσουπα περαστή με συκωταριά στο τηγάνι ή η μαγειρίτσα με σύγκλινο και αυγολέμονο με γιαούρτι. Για όσους δεν τρώνε εντόσθια, έχουμε να προτείνουμε λαχταριστά πιάτα με αρνάκι, που μπορούμε βεβαίως να φτιάξουμε ως κύριο πιάτο και την Κυριακή του Πάσχα ή μια άλλη Κυριακή της άνοιξης. Μια πλούσια σαλάτα και ένα πικάντικο ντιπ μουστάρδας με κάππαρη, για να συνοδεύσουμε τα κόκκινα αυγά που θα τσουγκρίσουμε, συμπληρώνουν τις προτάσεις μας για το αναστάσιμο δείπνο.

Όλες οι συνταγές φωτογραφήθηκαν στην οικία Λη Φέρμορ στην Καρδαμύλη και είναι εμπνευσμένες από τα προϊόντα της Μεσσηνίας και τις συνταγές της τοπικής κουζίνας.

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή