Εικαστικη ατζεντα

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίσκεψη στον Χαλεπά. Αν βρίσκεστε στην Τήνο επωφεληθείτε της εικαστικής κίνησης που παρατηρείται στο νησί τους θερινούς μήνες. Αυτό το Σάββατο στις 8 το βράδυ στο «Σπίτι των εκθέσεων» στον Φαλατάδο, εγκαινιάζεται η ομαδική έκθεση με τίτλο «Επίσκεψη στον Χαλεπά», που συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό σημαντικών καλλιτεχνών: Ηώ Αγγελή, Γιάννης Αδαμάκος, Μάρκος Γεωργιλάκης, Andr Chabot, Μπάμπης Κρητικός, Mireille Linard, Αφροδίτη Λίτη, Κλειώ Μακρή, Θανάσης Μακρής, Γιάννης Μελανίτης, Τάσος Μισούρας, Ξενοφών Μπίτσικας, Χρόνης Μπότσογλου, Βάνα Ξένου, Μίλτος Παπαστεργίου, Δημήτρης Σκουρογιάννης, Μάριος Σπηλιόπουλος, Πραξιτέλης Τζανουλίνος, Μαρία Φιλοπούλου και Παντελής Χανδρής.

Η Στεμνίτσα για τον Γκίκα. Σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένες στον N. Χατζηκυριάκο – Γκίκα εγκαινιάζονται το Σάββατο 30 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικολώνων, στην Στεμνίτσα. H κεντρική εκδήλωση, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πινακοθήκη Γκίκα του Μουσείου Μπενάκη, περιλαμβάνει έκθεση χαρακτικών και μεταξοτυπιών του Γκίκα, προβολή ντοκιμαντέρ του Πάνου Ζενέλη για τη ζωή και το έργο του μεγάλου Ελληνα ζωγράφου και ομιλία του καθηγητή Δημήτρη Φατούρου με θέμα «O τόπος και το τοπίο του Γκίκα». H έκθεση θα διαρκέσει έως τις 18 Αυγούστου και θα πλαισιωθεί από μουσικές και θεατρικές παραστάσεις με την επιμέλεια του Δήμου.

Circus Mundi. Για τρίτη συνεχή χρονιά το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Κέας (Ιουλίς Κέας) φιλοξενεί νέους καλλιτέχνες από τον χώρο της ζωγραφικής, του θεάτρου και της μουσικής. Φέτος είναι η σειρά του ζωγράφου και χαράκτη Γιώργου Κράλλη ο οποίος γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και σήμερα ζει και εργάζεται στην Σουηδία. Στα έργα του διασταυρώνονται τεχνική και ανατρεπτικό χιούμορ για να δημιουργήσουν έναν κόσμο αθωότητας και ονείρου.

Τα Βαλκάνια στη Σαμοθράκη. Αρχισε την Κυριακή στη Σαμοθράκη το 5ο Διαβαλκανικό Συμπόσιο Εικαστικής Δημιουργίας. Λαμβάνουν μέρος 29 εικαστικοί καλλιτέχνες (ζωγράφοι, γλύπτες, χαράκτες, media artists, κ.ά.) από οκτώ χώρες, οι οποίοι δημιουργούν επί τόπου καινούργια έργα, που στη συνέχεια (5 Αυγούστου) θα εκτεθούν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σαμοθράκης στη Χώρα, όπου και θα παραμείνουν.

Καλό μήνα από τη Νάξο. Την 1η Αυγούστου εγκαινιάζεται στο Πνευματικό Κέντρο της Καθολικής Μητρόπολης, στο Κάστρο της Νάξου, η έκθεση ζωγραφικής της Χρύσας Χαρατσή.

Διαγωνισμός εν εξελίξει. H σύγχρονη τέχνη συναντά τη σύγχρονη τεχνολογία με την πρωτοβουλία του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού, ο οποίος για πρώτη φορά προσφέρει τη δυνατότητα σε δημιουργούς ανεξαρτήτως ηλικίας και επαγγελματικής δραστηριότητας να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, να κριθούν από επιτροπή και κοινό και να βραβευθούν. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στον διαγωνισμό έως τις 15 Οκτωβρίου 2005. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210.8894966.

Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων

Εργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής καθώς και σχέδια, τα οποία αποκτήθηκαν από το 1994 έως σήμερα, παρουσιάζονται στην έκθεση «Νέα Αποκτήματα της Πινακοθήκης του Δήμου Αθηναίων», που είναι ανοικτή για το κοινό έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Στην έκθεση από τις μόνιμες συλλογές της Πινακοθήκης περιλαμβάνονται έργα δημιουργών με ενδιαφέρουσα εικαστική κατάθεση και ακαδημαϊκή αντίληψη. Στην έκθεση μετέχουν οι καλλιτέχνες Κίκος Λανίτης, Κώστας Τριανταφύλλου, Οπυ Ζούνη, Αρια Κομιανού, Χάρης Μαύρος, Χρήστος Γιαταγάνας, Αννίτα Ξάνθου και άλλοι δημιουργοί. H επίσκεψη στη Δημοτική Πινακοθήκη, που βρίσκεται εκτός των καθιερωμένων εικαστικών δρομολογίων (Κολωνάκι, Αγορά, Ψυρρή), μπορεί να συνδυαστεί και με μία βόλτα στη νέα πλατεία Κουμουνδούρου. Προσοχή: το Σάββατο η Πινακοθήκη παραμένει κλειστή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT