Κυριακή 11/4 με την «Καθημερινή»: Στις «Γλυκές Αλχημείες» κάνουμε Πάσχα στην Ισπανία!

Κυριακή 11/4 με την «Καθημερινή»: Στις «Γλυκές Αλχημείες» κάνουμε Πάσχα στην Ισπανία!

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο ανοιξιάτικο τεύχος των «Γλυκών Αλχημειών» που κυκλοφορεί στις 11 Απριλίου με την Καθημερινή της Κυριακής, ο Στέλιος Παρλιάρος και η ομάδα του μας ταξιδεύουν στην άλλη άκρη της Μεσογείου, την Ισπανία, μέσα από 36 απίθανες συνταγές.

Ένα γλυκό ταξίδι στις πασχαλινές γεύσεις που αγαπούν οι Ισπανοί και στη σπουδαία και κατά βάση άγνωστη σε εμάς ισπανική ζαχαροπλαστική που μοσχοβολάει κανέλα και λεμόνι και βρίσκεται στον αντίποδα της γαλλικής. Τα γλυκά των Ισπανών δεν έχουν τίποτα πομπώδες, είναι απλά και ανεπιτήδευτα, οικεία και εύκολα, φίνα και πεντανόστιμα.

Μαθαίνουμε τι γλυκά ψωμιά τρώνε το Πάσχα οι Ισπανοί και τι τσουρέκια προσφέρουν οι γιαγιάδες στα εγγόνια τους. Πώς φτιάχνουν τους λουκουμάδες και ποια είναι η τέλεια συνταγή για τσούρος. Δοκιμάζουμε πέντε διαφορετικές σπανιόλικες κρέμες όπως την περίφημη κρέμα καταλάνα με την καραμελένια κρούστα.

Ερχόμαστε σε επαφή με την πλούσια παράδοση των μοναστηριακών γλυκών τους, τα απίθανα μπισκότα και κέικ που παρασκευάζουν στα μοναστήρια όλης της χώρας και που όμοιά τους δεν βρίσκουμε πουθενά στον κόσμο.

Και φυσικά, δοκιμάζουμε τα παραδοσιακά σοκολατένια γλυκά της Ισπανίας, της χώρας που έφερε τη σοκολάτα στην Ευρώπη και που πρώτη σκέφτηκε να την παντρέψει με τη ζάχαρη, χρίζοντάς την, έτσι, βασίλισσα της γλυκιάς κουζίνας! Κι άλλα γνωστά και άγνωστα γλυκά της Ισπανίας περνούν από τις σελίδες μας, όπως το περίφημο καμένο τσίζκεϊκ των Βάσκων

Μέσα από την ιστορία της ισπανικής ζαχαροπλαστικής μαθαίνουμε την ιστορία όλης της χώρας και διατρέχουμε τους αιώνες αναζητώντας τα γευστικά ίχνη που άφησαν πίσω τους οι Κέλτες, οι Ρωμαίοι, οι Άραβες, οι Χριστιανοί και οι Εβραίοι.

Αυτή την Κυριακή 11 Απριλίου μαζί με την «Καθημερινή»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή