Συμβουλές για μίνιμαλ υπνοδωμάτιο

Συμβουλές για μίνιμαλ υπνοδωμάτιο

3' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπνοδωμάτιο είναι ένας χώρος του σπιτιού σας που περνάτε αρκετές ώρες, οπότε πρέπει να αφιερώσετε χρόνο και στη διακόσμηση του. Είναι ο προσωπικός σας χώρος και πρέπει να πληροί κάποιες προϋποθέσεις, ανάλογα με τις ανάγκες σας. 

Η μίνιμαλ διακόσμηση υπνοδωματίου είναι μία αρκετά δημοφιλής επιλογή τα τελευταία χρόνια. Σκοπός του είναι να αποδείξει πως ένας χώρος δε χρειάζεται να είναι παραγεμισμένος με αντικείμενα, ώστε να μοιάζει όμορφος και ολοκληρωμένος. 

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

Ακολουθούν χρήσιμες συμβουλές για να επιτύχετε μίνιμαλ διακόσμηση δωματίου.

1. Οι καθρέφτες

Συμβουλές για μίνιμαλ υπνοδωμάτιο-1

Ο καθρέφτης είναι ένα σημαντικό στοιχείο του χώρου, άσχετα με το στυλ διακόσμησης που επιλέγετε. Ειδικά αν το υπνοδωμάτιο σας είναι μικρών διαστάσεων και θέλετε να το κάνετε να μοιάζει πιο μεγάλο, χρειάζεστε ένα μεγάλο καθρέφτη.

Στη μίνιμαλ διακόσμηση υπνοδωματίου, ωστόσο, μπορεί να έχει και άλλου είδους χρήση. Ο καθρέφτης είναι από τη φύση του ένα διακριτικό και κομψό αντικείμενο υψηλής αισθητικής. Μπορείτε να βάλετε καθρέφτες στους τοίχους, χρησιμοποιώντας τους σαν διακοσμητικά στοιχεία. Η διακριτική τους παρουσία θα στολίσει την κρεβατοκάμαρα σας τόσο ταιριαστά, ώστε δεν θα χρειάζεστε πολλά διακοσμητικά ακόμα.

2. Μεγάλα παράθυρα

Συμβουλές για μίνιμαλ υπνοδωμάτιο-2

Περιποιηθείτε τα παράθυρα και τα παντζούρια σας και δείτε πώς μεταμορφώνονται σε στοιχεία της διακόσμησης της κρεβατοκάμαρας σας.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο τεχνίτη για τα παράθυρά σας

3. Φωτιστικά δωματίου

Συμβουλές για μίνιμαλ υπνοδωμάτιο-3

Ο φωτισμός είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την ατμόσφαιρα στον χώρο σας. Επίσης, τείνει να επηρεάζει τη διάθεση σας, ακόμα κι αν κάποιες φορές δεν το συνειδητοποιείτε. Για το λόγο αυτό, είναι πολύ σημαντικό να προσέξετε τι είδους φωτισμό χρησιμοποιείτε στο υπνοδωμάτιο σας. Το πρόβλημα στην επιλογή αυτή είναι, πως δεν χρειάζεστε πάντα την ίδια ένταση στο φωτισμό. Κάποιες φορές θέλετε κάτι αρκετά λαμπερό για να διαβάσετε, ενώ άλλες φορές θέλετε χαλαρωτικό φωτισμό για να ηρεμήσετε. 

Η καλύτερη λύση για εσάς είναι να τοποθετήσετε λάμπες με πιο έντονο φως στο φωτιστικό οροφής σας και λάμπες με πιο διακριτικό φως στο φωτιστικό δαπέδου, ή κομοδίνου σας. Επίσης, μπορείτε να βάλεις ένα σύστημα κρυφού φωτισμού, το οποίο θα προσθέσει πολυτέλεια και κομψότητα στην κρεβατοκάμαρα σας. Άλλωστε, το σύστημα κρυφού φωτισμού είναι από τη φύση του ταιριαστό σε μίνιμαλ διακόσμηση υπνοδωματίου, καθώς είναι το πιο λιτό στυλ φωτιστικών.
 
4. Ξύλινα στοιχεία

Συμβουλές για μίνιμαλ υπνοδωμάτιο-4

Στη χώρα μας, έχουμε παράδοση πολλών χρόνων στη χρήση επίπλων από ξύλο. Είναι γεγονός, πως το στοιχείο του ξύλου χρησιμοποιείται περισσότερο στο ρουστίκ στυλ διακόσμησης. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να αποχωριστείτε τα αγαπημένα σας έπιπλα και στοιχεία από ξύλο, αν σχεδιάζετε μίνιμαλ διακόσμηση υπνοδωματίου.

Υπάρχουν διάφορα είδη ξύλου για έπιπλα, σε διάφορους χρωματισμούς για να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει. Μπορείτε να βάψετε τα ξύλινα έπιπλα σας σε αποχρώσεις που ταιριάζουν με τη γενικότερη διακόσμηση του χώρου σας. Αν, για παράδειγμα, βάψετε το δωμάτιο σας μπεζ, ίσως να ταιριάζουν περισσότερο τα ξύλινα έπιπλα βαμμένα σε ανοιχτή απόχρωση του ξύλου.

5. Φυτά εσωτερικού χώρου

Συμβουλές για μίνιμαλ υπνοδωμάτιο-5

Τα ζωντανά φυτά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχυθεί η αρμονία και η ισορροπία του χώρου. Έχει αποδειχθεί, πως τα φυτά έχουν την τάση να σας χαλαρώνουν και να σας γαληνεύουν, λόγω του ότι μαζί τους μπορείτε να αισθανθείτε την ευεργετική επίδραση της φύσης πάνω σας. Έτσι, δεν είναι καθόλου κακή ιδέα να κρατήσετε 1- 2 φυτά στην κρεβατοκάμαρά σας.

Δεν χρειάζεται να μεταμορφώσετε το δωμάτιο σας σε κήπο. Αρκεί να βάλετε σε κάποιες γωνίες του δωματίου 1- 2 γλάστρες με μεγάλα φυτά εσωτερικού χώρου. 
 
6. Έργα τέχνης

Συμβουλές για μίνιμαλ υπνοδωμάτιο-6

Αν εξακολουθείτε να νιώθετε πως κάτι λείπει από τη διακόσμηση σας, μάλλον είναι ώρα για λίγη τέχνη. Στη μίνιμαλ διακόσμηση υπνοδωματίου ταιριάζουν πίνακες μεγάλων διαστάσεων, με σχετικά μικρό αριθμό χρωμάτων. Αλλά γιατί ο πίνακας πάνω από το κρεβάτι σας να είναι μεγάλων διαστάσεων; Ο λόγος είναι, πως για το μινιμαλιστικό ύφος θεωρείται καλύτερο ένα μεγάλο διακοσμητικό στοιχείο, παρά πολλά μικρότερα, τα οποία δημιουργούν θόρυβο. Όσο για τα χρώματα του πίνακά σας, μπορούν να ταιριάζουν με τα χρώματα στους τοίχους, ή και να κάνουν αντίθεση, ανάλογα με τις επιθυμίες σας.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή