Γιατί ο Chronomaster Sport είναι τόσο σημαντικός για την ΖΕΝΙΤΗ;

Γιατί ο Chronomaster Sport είναι τόσο σημαντικός για την ΖΕΝΙΤΗ;

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H συλλογή Chronomaster είναι μία από τις σημαντικότερες συλλογές χρονογράφων του 21ου αιώνα. Κι αυτό γιατί συγκεντρώνει ολόκληρη την παραδοσιακή τεχνογνωσία της Zenith στη δημιουργία εξαιρετικών χρονογράφων. Τώρα, με τον νέο Chronomaster Sport, η ελβετική εταιρεία εγκαινιάζει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της παρουσιάζοντας μία εξελιγμένη εκδοχή του περίφημου μηχανισμού El Primero με ανασχεδιασμένη κάσα και φρέσκια αισθητική. Πιο γρήγορος από ποτέ, ο χρονογράφος αυτός προσφέρει ακρίβεια 1/10ου του δευτερολέπτου.

Γιατί ο Chronomaster Sport είναι τόσο σημαντικός για την ΖΕΝΙΤΗ;-1

Αν και γνήσιος απόγονος των προηγούμενων μοντέλων Chronomaster, ο νέος χρονογράφος έχει ανανεωμένο καντράν, ενσωματωμένο ατσάλινο μπρασελέ με αυξημένη εργονομία, βελτιωμένο φινίρισμα, ακόμη καλύτερες αναλογίες και μαζί μία ακριβέστατη απεικόνιση των δεκάτων του δευτερολέπτου.

Γιατί ο Chronomaster Sport είναι τόσο σημαντικός για την ΖΕΝΙΤΗ;-2
Διάφοροι χρονογράφοι Chronomaster της Zenith αποτέλεσαν την έμπνευση για τη σχεδίαση του νέου Chronomaster Sport.

Η στιβαρή και συνάμα κομψή κάσα του είναι φτιαγμένη από ατσάλι, έχει διάμετρο 41 χιλιοστά, μπουτόν τύπου αντλίας και για πρώτη φορά μαύρη στεφάνη από κεραμικό. Αυτό το τελευταίο χαρακτηριστικό είναι που την ξεχωρίζει αμέσως από τα προηγούμενα Chronomaster.

Γιατί ο Chronomaster Sport είναι τόσο σημαντικός για την ΖΕΝΙΤΗ;-3

Οι διαβαθμίσεις που εμφανίζονται με λευκό χρώμα δεν είναι ταχυμετρική κλίμακα αλλά κλίμακα 10 δευτερολέπτων. Γι’ αυτό και ο κεντρικός δευτερολεπτοδείκτης κινείται πιο γρήγορα, εκτελώντας μία περιστροφή κάθε 10 δευτερόλεπτα και έχουμε μία ξεκάθαρη απεικόνιση των δεκάτων του δευτερολέπτου κατά τη χρονομέτρηση.

Γιατί ο Chronomaster Sport είναι τόσο σημαντικός για την ΖΕΝΙΤΗ;-4

Αυτή η δυνατότητα του ρολογιού οφείλεται στον νέο αυτόματο El Primero 3600, την εξελιγμένη έκδοση του θρυλικού El Primero, ο οποίος συνδυάζει την τεχνογνωσία που απέκτησε η Zenith επί μισό και πλέον αιώνα και προπάντων την τελευταία πενταετία στον τομέα των χρονογράφων υψηλής συχνότητας.

Γιατί ο Chronomaster Sport είναι τόσο σημαντικός για την ΖΕΝΙΤΗ;-5

Εκτός από το γεγονός ότι μετράει με ακρίβεια δέκατα του δευτερολέπτου, ο νέος μηχανισμός έχει συχνότητα 5 Hz (36.000 ταλαντώσεις/ώρα) και προσφέρει 60 ώρες ενεργειακής αυτονομίας.

Γιατί ο Chronomaster Sport είναι τόσο σημαντικός για την ΖΕΝΙΤΗ;-6

Αξίζει να γυρίσει κανείς το ρολόι ανάποδα για να θαυμάσει την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική του Calibre 3600 με τον μπλε τροχό τύπου στήλης, το γνωστό σε όλους column wheel, και έναν skeleton ρότορα που φέρει πάνω του το πεντάκτινο αστέρι της Zenith.

Γιατί ο Chronomaster Sport είναι τόσο σημαντικός για την ΖΕΝΙΤΗ;-7

Ο Chronomaster Sport κυκλοφορεί σε δύο εκδοχές: με μαύρο ή λευκό καντράν, επάνω στο οποίο εμφανίζονται οι οικείοι El Primero μετρητές τριών χρωμάτων: μπλε, γκρι σκούρο και γκρι ανοιχτό, όπως πρωτοείδαμε στο μοντέλο A386 του 1969. Κάθε μετρητής έχει διαβάθμιση ως το 60 ώστε να διευκολύνεται μία πιο άμεση και διαισθητική χρονομέτρηση. Ο μπλε μετρητής μετράει τα δευτερόλεπτα του χρονογράφου, ο σκούρος γκρι τα λεπτά ενώ ο ανοιχτός γκρι φιλοξενεί τα τρέχοντα δευτερόλεπτα του ρολογιού.

Γιατί ο Chronomaster Sport είναι τόσο σημαντικός για την ΖΕΝΙΤΗ;-8

Όσο για το ατσάλινο μπρασελέ του, είναι ενοποιημένο με την κάσα και το design του είναι εμπνευσμένο από τα μπρασελέ της εταιρείας Gay Frères, η οποία προμήθευε τη Zenith με μεταλλικά μπρασελέ στο παρελθόν. Υπάρχει βεβαίως και δεύτερη επιλογή, ενός λουριού από καουτσούκ με υφή υφάσματος Cordura σε μπλε ή μαύρο χρώμα.

Γιατί ο Chronomaster Sport είναι τόσο σημαντικός για την ΖΕΝΙΤΗ;-9

Δείτε και το σχετικό video…

Περισσότερες πληροφορίες για την Zenith εδώ.

Σε εξουσιοδοτημένα καταστήματα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή