Τον πρώτο του τίτλο στο ROLEX Monte Carlo Masters κέρδισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Τον πρώτο του τίτλο στο ROLEX Monte Carlo Masters κέρδισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει προφανώς κατακτήσει μία θέση στην καρδιά μας, όχι μόνο επειδή είναι Έλληνας αλλά και γιατί είναι ένα αυθεντικό ταλέντο στο άθλημα του τένις και μία χαρισματική προσωπικότητα στα κορτ, γεγονός που τον έχει κάνει συμπαθή σε όλο τον κόσμο. Το πείσμα και η σκληρή δουλειά όλων των προηγούμενων ετών ανταμείβονται σιγά σιγά με πιο πρόσφατη τη νίκη του στο Rolex Monte Carlo Masters 2021, που είναι η πρώτη για τον Στέφανο σε τουρνουά ATP Masters 1000 και ο έκτος τίτλος της καριέρας του. Στο ιστορικό Country Club του Μόντε Κάρλο, ο 22χρονος Τσιτσιπάς έδωσε μερικούς από τους ωραιότερους αγώνες της καριέρας του και έφθασε στον τελικό χωρίς να χάσει ούτε σετ. Στον τελευταίο αγώνα του τουρνουά στο Πριγκιπάτο του Μονακό επιβλήθηκε του Ρώσου Αντρέι Ρούμπλεφ με 2-0 σετ, (6-3, 6-3) κατακτώντας το τρόπαιο και εξασφαλίζοντας 1.000 βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη.

Τον πρώτο του τίτλο στο ROLEX Monte Carlo Masters κέρδισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς-1
Μία γενική άποψη των γηπέδων του Rolex Monte Carlo Masters (photo: Rolex)

Η Rolex, η οποία διατηρεί στενότατους δεσμούς με το άθλημα του τένις, αφού είναι επίσημος χρονομέτρης κορυφαίων τουρνουά, μεταξύ αυτών και των τεσσάρων Γκραν Σλαμ, ξεχώρισε από πολύ νωρίς τον Στέφανο Τσιτσιπά και τον ενέταξε στην οικογένεια των testimonees της. Με αυτή του τη νίκη του ο Στέφανος γίνεται ο πρώτος Έλληνας που κερδίζει τον τίτλο του Rolex Monte Carlo Masters και ανήκει πλέον στην ελίτ των πρωταθλητών του τουρνουά, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και ο θρυλικός τενίστας και πρεσβευτής της Rolex Björn Borg, ο οποίος είχε νικήσει τρεις φορές στην καριέρα του στο Πριγκιπάτο (1977, 1979, 1980). Η νίκη του Τσιτσιπά έρχεται δεκαπέντε χρόνια αφότου η Rolex ανέλαβε Επίσημος Χρονομέτρης της σημαντικής διοργάνωσης του παγκόσμιου τένις, η οποία είναι ονομαστή για το στιλ και την κομψότητά της εντός και εκτός των κορτ.

Τον πρώτο του τίτλο στο ROLEX Monte Carlo Masters κέρδισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς-2
AP Photo/Jean-Francois Badias

Αυτή ήταν η τρίτη φορά που συμμετείχε στο τουρνουά του Μόντε Κάρλο ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ξεκίνησε ως Νο 4 στο ταμπλό, έχει όμως αποδείξει από την αρχή της σεζόν ότι βρίσκεται σε άριστη φόρμα, αφού κατόρθωσε να φτάσει στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν και του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Τένις ABN AMRO στο Ρότερνταμ. Το γεγονός ότι στο Μονακό έπαιξε σε χωμάτινα γήπεδα, την αγαπημένη του επιφάνεια, ήταν ένας επιπλέον λόγος που κατέκτησε το τρόπαιο και τον πρώτο του τίτλο αυτή τη σεζόν. Ευχή όλων να συνεχίσει έτσι και στους επόμενους μεγάλους αγώνες της χρονιάς.

Περισσότερες πληροφορίες για την Rolex εδώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή