Αεροπορική …επιδρομή από την IWC Schaffhausen το 2021

Αεροπορική …επιδρομή από την IWC Schaffhausen το 2021

4' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι λάτρεις της IWC Schaffhausen γνωρίζουν καλά ότι η ελβετική εταιρεία προτιμά να εστιάζει σε μία συγκεκριμένη οικογένεια μοντέλων κάθε χρονιά, συνοδεύοντάς τα με ανάλογα events –τουλάχιστον έτσι συνέβαινε προ κορωνοϊού– ενώ σε ανάλογο concept ήταν και το περίπτερο της μάρκας στο Σαλόνι της Γενεύης. Βέβαια ζούμε σε παράξενους καιρούς, εκθέσεις διά ζώσης δεν γίνονται προς το παρόν (παρά μόνο στην Ασία) και όλα τα λανσαρίσματα των εταιρειών ωρολογοποιίας γίνονται μέσω διαδικτύου. Στην ψηφιακή έκδοση της Watches & Wonders Geneva που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες η IWC ήταν μεταξύ των 38 οίκων υψηλής ωρολογοποιίας που παρουσίασαν τις νέες τους δημιουργίες για τη χρονιά που διανύουμε. Το 2021 είναι λοιπόν αφιερωμένο στα ρολόγια αεροπορίας και την περίφημη συλλογή Pilot της IWC. Και για άλλη μία χρονιά η ελβετική εταιρεία μάς επιφύλαξε αρκετές εκπλήξεις…

IWC Big Pilot 43mm

H πρώτη έκπληξη του 2021 είναι ένα όχι τόσο μεγάλο …Big Pilot. Σε αντίθεση με το όνομά του, το νέο ρολόι δεν έχει τη συνήθη διάμετρο των 46 mm αλλά είναι αισθητά μικρότερο, στα 43 mm. Η εταιρεία το ονομάζει Big Pilot 43mm και είναι ένα μοντέλο που μπορεί να φορεθεί άνετα και από τα δύο φύλα καθώς κάθεται τέλεια τόσο σε γυναικείους όσο και σε λεπτότερους ανδρικούς καρπούς. Επιπλέον είναι και μία back to basics επιλογή της εταιρείας, η οποία ήθελε να προσφέρει ένα απλό pilot μοντέλο με τρεις δείκτες, χωρίς ημερομηνία ή ένδειξη power reserve.

Αεροπορική …επιδρομή από την IWC Schaffhausen το 2021-1

Κυκλοφορούν τρεις εκδοχές του Big Pilot 43mm, όλες ατσάλινες: με μαύρο καντράν και καφέ δερμάτινο λουράκι, με μπλε καντράν και μπλε δερμάτινο λουράκι και με μπλε καντράν και ατσάλινο μπρασελέ.  

Αεροπορική …επιδρομή από την IWC Schaffhausen το 2021-2

 

IWC Big Pilot Perpetual Calendar

Το πιο πολύπλοκο μοντέλο της συλλογής Big Pilot διαθέτει διηνεκές ημερολόγιο και βασίζεται στον περίφημο μηχανισμό perpetual calendar που είχε επινοήσει ο παλαίμαχος ωρολογοποιός της IWC, Kurt Klaus, το 1980. Στεγάζεται σε μία ευρύχωρη κάσα 46,2 mm, που είναι και η κλασική διάμετρος των Big Pilot, και περιέχει ενδείξεις ημερομηνίας και 7ήμερου power reserve (στο 3), μήνα (στο 6), ημέρας της εβδομάδας μαζί με μικρά τρέχοντα δευτερόλεπτα (στο 9), διπλής φάσης της Σελήνης για το Βόρειο και το Νότιο Ημισφαίριο (στο 12) και τετραψήφια ένδειξη του έτους σε ειδικό παράθυρο, ανάμεσα στο 7 και το 8.

Αεροπορική …επιδρομή από την IWC Schaffhausen το 2021-3

Όλα αυτά τα οφείλει σε έναν manufacture μηχανισμό κατασκευασμένο in-house στο Schaffhausen, τον calibre 52615. Όπως και τα προηγούμενα Perpetual Calendars της IWC, το νέο μοντέλο δεν θα χρειαστεί καμία διόρθωση της ένδειξης φάσης της Σελήνης παρά μόνο μετά από …577,5 χρόνια! Μάλιστα, το συγκεκριμένο ρολόι επιτρέπει την ένδειξη έτους μέχρι το 2499, χάρη σε ένα ειδικό εξάρτημα του μηχανισμού για την αλλαγή των αιώνων! Άλλο επίπεδο τεχνογνωσίας…

 

IWC Big Pilot TOP GUN Edition “Mojave Desert” &

Big Pilot Perpetual Calendar TOP GUN Edition “Mojave Desert”

Σίγουρα θα θυμάστε έναν χρονογράφο αεροπορίας στο χρώμα της άμμου που είχε κυκλοφορήσει το 2019 από κεραμικό. Αφιερωμένος στο Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό και την σχολή TOP GUN, ο Pilot Chronograph TOP GUN Edition “Mojave Desert” είχε πραγματικά εντυπωσιάσει τότε, γι’ αυτό και τώρα η IWC επανέρχεται με δύο νέα μοντέλα φτιαγμένα από το ίδιο μπεζ κεραμικό: το απλό αυτόματο Big Pilot TOP GUN Edition “Mojave Desert” και το πολύπλοκο Big Pilot Perpetual Calendar TOP GUN Edition “Mojave Desert”. Χάρη στην εξαιρετική του αντοχή στα χτυπήματα και τις γρατζουνιές, το κεραμικό είναι ίσως ιδανικό υλικό για τους πιλότους πολεμικών αεροσκαφών που πετούν σε δύσκολες συνθήκες ευρισκόμενοι στον εξαιρετικά περιορισμένο χώρο ενός κόκπιτ.

Αεροπορική …επιδρομή από την IWC Schaffhausen το 2021-4

Το πρώτο ρολόι είναι συλλεκτική έκδοση 250 κομματιών, έχει διάμετρο 46 mm και εκτός από τρεις δείκτες ώρας, λεπτών και δευτερολέπτων έχει επίσης ενδείξεις ημερομηνίας και power reserve.

Αεροπορική …επιδρομή από την IWC Schaffhausen το 2021-5

Το δεύτερο είναι περιορισμένη έκδοση 150 αντιτύπων, έχει διάμετρο 46,5 mm και έχει όλες τις ενδείξεις ενός διηνεκούς ημερολογίου (ημέρα, ημερομηνία, μήνα, έτος) καθώς και διπλή ένδειξη φάσης της Σελήνης για το Βόρειο και το Νότιο Ημισφαίριο της Γης.

 

IWC Pilot Chronograph 41mm

Αεροπορική …επιδρομή από την IWC Schaffhausen το 2021-6

Σε πιο κλασικό mood, ύστερα μάλιστα από την μεγάλη επιτυχία που είχαν οι χρονογράφοι Spitfire το 2019, η IWC παρουσιάζει νέα μοντέλα Pilot Chronograph 41. Η στιβαρή κάσα τους έχει διάμετρο 41 mm και έχει ανασχεδιαστεί ώστε να προσφέρει αντοχή μέχρι 100 μέτρα βάθος, βελτιώνοντας την υδατοστεγανότητα σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα.

Αεροπορική …επιδρομή από την IWC Schaffhausen το 2021-7

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο χρώματα για το καντράν: μπλε ή πράσινο, τα οποία συνδυάζονται είτε με δερμάτινο λουράκι είτε με ατσάλινο μπρασελέ.

Αεροπορική …επιδρομή από την IWC Schaffhausen το 2021-8

Μάλιστα, χάρη σε ένα σύστημα γρήγορης αντικατάστασης μπορείτε να αλλάζετε λουράκι/μπρασελέ πανεύκολα, ακόμη και να συνδυάσετε το ρολόι και με άλλα λουράκια από δέρμα ή καουτσούκ ή μπρασελέ που υπάρχουν διαθέσιμα στις φυσικές μπουτίκ της IWC ή online.

 

IWC Big Pilot Shock Absorber XPL

Για το τέλος αφήσαμε τη μεγαλύτερη έκπληξη που μας επιφύλαξε φέτος η IWC. Πρόκειται για το πρώτο ρολόι της μάρκας από το Schaffhausen που διαθέτει το πατενταρισμένο σύστημα αντικραδασμικής προστασίας της IWC. Το επονομαζόμενο σύστημα SPRIN-g PROTECT βασίζεται σε ένα προβολοειδές ελατήριο, το οποίο κρατά τον μηχανισμό αναρτημένο εντός της κάσας. Χάρη στο τέλειο σχήμα του και στη κατασκευή του από Bulk Metallic Glass (BMG), το ελατήριο αυτό προστατεύει τον μηχανισμό από τις δυνάμεις g που αναπτύσσονται σε περιπτώσεις κρούσης του ρολογιού. Τα πειράματα που διεξήγαγε το Εργαστήριο Cavendish του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ απέδειξαν ότι χάρη σ’ αυτό το σύστημα, ο μηχανισμός του ρολογιού βγαίνει αλώβητος ακόμη και από επιταχύνσεις άνω των 30 χιλιάδων g!

Αεροπορική …επιδρομή από την IWC Schaffhausen το 2021-9

Tο νέο Big Pilot Shock Absorber XPL είναι κατασκευασμένο από Ceratanium (το αποκλειστικό υλικό της IWC που συνδυάζει τις ιδιότητες του τιτανίου και του κεραμικού), έχει διάμετρο 44 mm, διαθέτει κρύσταλλο ασφαλείας που δεν επηρεάζεται από τις απότομες πτώσεις της ατμοσφαιρικής πίεσης και θα είναι περιορισμένης παραγωγής, μόλις 10 κομματιών ετησίως.

Αεροπορική …επιδρομή από την IWC Schaffhausen το 2021-10

Ο μηχανισμός του είναι ο αυτόματος IWC manufacture calibre 32115 με 120 ώρες ενεργειακής αυτονομίας. Πρόκειται αναμφισβήτητα για το απόσταγμα 85 ετών ιστορίας, παραδοσιακής τεχνογνωσίας και πάθους για καινοτομία που διακρίνει την IWC σε κάθε της δημιουργία.

Περισσότερες πληροφορίες για την IWC εδώ.

IWC BOUTIQUE ATHENS: Βουκουρεστίου 24 & Βαλαωρίτου 4 (τηλ.: 210-3646666)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή