Πρόσωπα

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η θρυλική «Ηρωική» Συμφωνία του Μπετόβεν (φωτ.) ψηφίστηκε ως η σπουδαιότερη όλων των εποχών σε διαγωνισμό που έκανε το περιοδικό BBC Music Magazine και στον οποίο συμμετείχαν 151 συνθέτες από ολόκληρο τον κόσμο. Αρχικά ο συνθέτης την είχε αφιερώσει στον Ναπολέοντα Βοναπάρτη, αναγνωρίζοντάς τον ως εκφραστή των ιδεών της Γαλλικής Επανάστασης. Οταν αργότερα ο Ναπολέων έστεψε εαυτόν αυτοκράτορα, ο Μπετόβεν είδε τα ιδεώδη που προσέδωσε στο πρόσωπο του Γάλλου Στρατηγού να καταρρέουν και έσβησε την αφιέρωση από το χειρόγραφο της 3ης Συμφωνίας.

(…) Αρχισαν τα… όργανα, καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα αμερικανικής ιστοσελίδας, οι διαχειριστές της περιουσίας του Πρινς σκοπεύουν να βγάλουν προς πώληση ακίνητα του καλλιτέχνη μεταξύ των οποίων και το θρυλικό στούντιο στη Μινεσότα. Ακολούθησε άμεσα διάψευση από την πλευρά των διαχειριστών, που έκαναν λόγο «για ψευδή δημοσιεύματα», αλλά όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Οσο για την αξία της ακίνητης περιουσία τους Πρινς, εκτιμάται στα 28 εκατομμύρια δολάρια.

(…) Εφυγε από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή σε ηλικία 85 ετών ο Ντέιβιντ Χάντλστον, γνωστός από τον ρόλο του εκατομμυριούχου στην ταινία «O μεγάλος Λεμπόφσκι» (1998). Ο Χάντλστον ξεκίνησε την καριέρα του στα τέλη της δεκαετίας του ’50 από το θέατρο προτού καταφέρει να περάσει στον κινηματογράφο, όπου τα πρώτα χρόνια πήρε μέρος σε ταινίες με πρωταγωνιστές σπουδαίους σταρ, όπως ο Τζον Γουέιν και η Μπέτι Ντέιβις μεταξύ άλλων.

(…) Eκλεισε τα 90 και το γιόρτασε με ένα μεγάλο πάρτι στη Νέα Υόρκη. Ο λόγος για τον σπουδαίο Τόνι Μπένετ, που απ’ ό,τι φαίνεται δεν έχει σκοπό να σταματήσει το τραγούδι και γιατί όχι να κερδίζει και Γκράμι – ήδη είναι κάτοχος 19 βραβείων. Σε δηλώσεις του στο CNN είπε ότι νιώθει 35 χρόνων, και ότι πολύ θα ήθελε να κάνει άλλο ένα άλμπουμ με τη Lady Gaga, καθώς «το προηγούμενο πούλησε πολύ και επίσης η Lady Gaga χρειάζεται τα λεφτά». Να τα εκατοστίσεις, Τόνι Μπένετ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή