Μπράβο σας, κύριε λιμενοφύλακα

Μπράβο σας, κύριε λιμενοφύλακα

Κύριε διευθυντά

Μέσω της «Κ» απευθύνομαι στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

«Ευπειθώς αναφέρω, κύριε Υπουργέ (έτσι έμαθα να εκφράζομαι από τη φοίτησή μου στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων), ότι το λιμενικό φυλάκιο στο Μπατσί της Ανδρου είναι τώρα ανοιχτό τις απογευματινές/βραδινές ώρες και όχι μόνο αυτό, αλλά και ένας λιμενοφύλακας στέκεται με πλήρη εξάρτυση στην είσοδο και ακόμα ασκεί τα αστυνομικά του καθήκοντα στον παραλιακό δρόμο του λιμανιού, που είναι μπροστά του.

Τις προάλλες μάλιστα έλεγξε ένα μηχανάκι που περνούσε τη βραδινή ώρα, όταν δεν επιτρέπεται, γιατί ο δρόμος είναι γεμάτος από πεζούς, τουρίστες, παιδάκια κ.ά., που ανυποψίαστοι κάνουν την καλοκαιρινή τους βόλτα.

Ολα αυτά τα θαυμάσια πράγματα με αφήνουν άναυδο, αμήχανο, γιατί δεν μπορώ να εξηγήσω την ξαφνική αλλαγή.

Πιθανόν να είναι η παρέμβαση μιας υπερφυσικής οντότητας, άγνωστης μέχρι τώρα στην ελληνική πραγματικότητα, που θέλησε να παρέμβει, φοβάμαι όμως χωρίς να λάβει υπ’ όψιν τις συνήθειες του ελληνικού λαού.

Ερχομαι στο Μπατσί τα τελευταία 40 χρόνια και ποτέ δεν είδα το λιμενικό φυλάκιο ανοιχτό τις απογευματινές/βραδινές ώρες, πόσο μάλλον λιμενοφύλακα να εκτελεί τα καθήκοντά του, της φύλαξης της τάξης σε ένα τόσο τουριστικό μέρος. (Η αστυνόμευση του παραλιακού δρόμου του λιμανιού είναι θεσμικό καθήκον του Λιμενικού Σώματος.)

Αγαπητέ κύριε υπουργέ, σας υποβάλλω αυτή την αναφορά για να συνδράμω το έργο σας, διαβεβαιώνοντάς σας ότι δεν θα χρειαστεί να τους υπενθυμίσετε ποια είναι τα καθήκοντα μιας δημόσιας αρχής».

Δ. Καμαράδος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή