Βουλή: Σκέψεις για φανάρι στην είσοδο της Βασ. Σοφίας μετά την τραγωδία

Βουλή: Σκέψεις για φανάρι στην είσοδο της Βασ. Σοφίας μετά την τραγωδία

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eγγραφο προς στην Περιφέρεια Αττικής ώστε να προχωρήσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με παράλληλη τοποθέτηση αριστερόστροφου φαναριού έξω από τη Βουλή απέστειλε σύμφωνα με πληροφορίες  η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, στον απόηχο του τραγικού δυστυχήματος έξω από τη Βουλή. 

Στο έγγραφο περιλαμβάνεται πρόταση για προσθήκη αριστερόστροφων σηματοδοτών στη Β. Σοφίας με παράλληλη διαμόρφωση τμήματος της αριστερής λωρίδας προκειμένου -όπως χαρακτηριστικά λέγεται- να διευκολύνονται τα οχήματα που θέλουν να στρίψουν αριστερά, προς το χώρο στάθμευσης του Κοινοβουλίου, με δημιουργία νησίδας. «Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει θετική εισήγηση και γι’ αυτό από σήμερα σταμάτησε να επιτρέπεται η είσοδος από το αντίθετο ρεύμα της Β. Σοφίας, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Όσον αφορά στη δημοσιοποίηση του βίντεο από τη στιγμή του τροχαίου δυστυχήματος έξω από την πύλη του Κοινοβουλίου στη λεωφόρο Βασ. Σοφίας, αρχικώς, κοινοβουλευτικές πηγές έκαναν λόγο για διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος φέρει την ευθύνη για την διαρροή του υλικού.

Ειδικότερα, οι πηγές αυτές σημείωναν ότι «έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση και θα αποδοθούν ευθύνες».

Λίγη ώρα αργότερα, ωστόσο, ο Πρόεδρος της Βουλής φέρεται σε κατ’ ίδιαν συνομιλία του απλώς να επισημαίνει: «Κακώς κυκλοφορεί το βίντεο. Είναι προανακριτικό υλικό και κακώς δημοσιοποιήθηκε. Δεν ξέρουμε από πού έγινε η διαρροή. Δεν ξέρω (Σ.σ. ενν, από πού διέρρευσε). Αυτό το υλικό η ΥΑΒΕ το έχει δώσει από την πρώτη ημέρα στην προανάκριση».

Κατόπιν αυτού οι προαναφερθείσες κοινοβουλευτικές πηγές μιλούσαν όχι για ΕΔΕ αλλά για ανεπίσημη έρευνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή