«Πάσο» για Τορίνο στον Χριστοφορίδη

«Πάσο» για Τορίνο στον Χριστοφορίδη

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο όνομα του Σταύρου Χριστοφορίδη κόπηκε το πέμπτο «εισιτήριο» από τη χώρα μας για συμμετοχή στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Διεθνής Ομοσπονδία Διάθλου απάντησε χθες καταφατικά στο ελληνικό αίτημα για να μας δοθεί μια κάρτα ελεύθερης συμμετοχής ως 2η επιλαχούσα χώρα, σύμφωνα με τη διεθνή κατάταξη του 2005.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα δώσω το «παρών» στο Τορίνο», ήταν τα πρώτα λόγια του αθλητή μόλις πληροφορήθηκε την απάντηση της ΔΟΔ. Το έργο του Χριστοφορίδη θα είναι πολύ δύσκολο και δεν τρέφει αυταπάτες για το μέχρι πού μπορεί να φτάσει η προσπάθειά του: «Στόχος μου πρωτίστως είναι μια αξιοπρεπή εμφάνιση». Ο Σταύρος Χριστοφορίδης κατάγεται από τη Δράμα και είναι ο σημαντικότερος εκπρόσωπος της χώρας μας στο συγκεκριμένο άθλημα, ενώ αγωνίστηκε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σολτ Λέικ Σίτι το 2002. Η καλύτερη θέση που έχει κατακτήσει φέτος είναι 89η θέση σε σύνολο 120 αθλητών στα 20 χιλιόμετρα στον αγώνα του παγκοσμίου κυπέλλου στο Οζμπριλιε της Σλοβακίας.

– Με θέμα την Ολυμπιακή εκεχειρία κατά τη διάρκεια των αγώνων στο Τορίνο συναντήθηκαν στη Λωζάννη ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν. Η Ολυμπιακή εκεχειρία θεσπίστηκε στους σύγχρονους Ολυμπιακούς αγώνες το 1991 και απαιτεί την παύση των εχθροπραξιών κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή