Δένδιας: «Με καλύπτει η διαβεβαίωση για άπλετο φως»

Δένδιας: «Με καλύπτει η διαβεβαίωση για άπλετο φως»

Με μια ιδιαίτερα προσεκτική τοποθέτηση ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας πήρε θέση για τη συμπερίληψή του στη λίστα με εκείνους που παρακολουθούνταν

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια ιδιαίτερα προσεκτική τοποθέτηση ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας πήρε θέση για τη συμπερίληψή του στη λίστα με εκείνους που παρακολουθούνταν. Προσερχόμενος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ενωσης ο κ. Δένδιας δήλωσε, χωρίς να ερωτηθεί: «Θα ήθελα επιπλέον να πω ότι η συνεργασία μου με τον πρωθυπουργό είναι μια συνεργασία διαρκής και χαρακτηρίζεται από αμοιβαία εμπιστοσύνη. Εχει παράξει άλλωστε απτά αποτελέσματα στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής στην πιο δύσκολη περίοδο. Από εκεί και πέρα, δε, με καλύπτει απολύτως η διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ότι θα χυθεί άπλετο φως».

Νωρίτερα είχαν πάρει θέση ακόμη δύο υπουργοί που βρίσκονταν στη λίστα της εφημερίδας Documento, ο Ακης Σκέρτσος και ο Κωστής Χατζηδάκης. Ο υπουργός Επικρατείας με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημείωσε: «Την αθλιότητα από όπου κι αν εκπορεύεται την αντιμετωπίζεις με διαφάνεια και εμπιστοσύνη στους θεσμούς και στη Δικαιοσύνη. Δεν συνδιαλέγεσαι ούτε βουτάς στον βούρκο μαζί της. Στις δημοκρατίες επίσης, σε αντίθεση με τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, όποιος κατηγορεί κάποιον οφείλει να τεκμηριώνει τις κατηγορίες του. Ειδάλλως είναι συκοφάντης. Οι λίστες του Documento δεν εισφέρουν κανένα νέο στοιχείο στην υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων ούτε τεκμηριώνονται με αποδείξεις – που εφόσον υπάρχουν πρέπει να προσκομιστούν στη Δικαιοσύνη και να μη γίνουν φέιγ βολάν», αναφέρει ο κ. Σκέρτσος, καταλήγοντας πως «το μόνο που πετυχαίνει εντέλει η σαλαμοποίηση των δήθεν “αποκαλύψεων” είναι ο ευτελισμός μιας σοβαρής υπόθεσης που αφορά κάθε δημοκρατικό πολίτη και η εξυπηρέτηση ενός οργανωμένου σχεδίου αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά προβλήματα».

Τοποθέτηση του Ν. Δένδια για την υπόθεση των παρακολουθήσεων – Τι ανέφεραν οι κ. Α. Σκέρτσος και Κ. Χατζηδάκης.

Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στο Mega ανέφερε: «Πιστεύω ότι, πέραν των θεσμικών παρεμβάσεων που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση, και θα προχωρήσουν και αυτή την εβδομάδα σε σχέση με αυτά τα λογισμικά που κυκλοφορούν, πρέπει να υπάρξει μια γρήγορη, σφαιρική, ολιστική και αποτελεσματική διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη. Δεν πρέπει να πάμε με τους συνήθεις ρυθμούς, δεν έχει νόημα να σέρνεται η Δικαιοσύνη και να αποφανθεί το 2028 ή το 2030», τόνισε και πρόσθεσε πως «εγώ δεν πιστεύω ότι παρακολουθείτο το τηλέφωνό μου –ούτε της συζύγου μου– και ιδιαίτερα δεν πιστεύω καθόλου από τον πρωθυπουργό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή