ΣΥΡΙΖΑ: Μια αθέατη νίκη

Υπάρχει κάτι θετικό από την εκλογή Κασσελάκη

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπάρχει κάτι θετικό από την εκλογή Κασσελάκη. Δεν πρόκειται να ακούσουμε πλέον από τα συριζοτρόλ το γνωστό χυδαίο σύνθημα κατά του πρωθυπουργού. Ναι, ξέρουμε! Μια τέτοια απρέπεια κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν σεξισμός. Το ίδιο κατά του προέδρου της ΝΔ είναι χιούμορ, και δη αρχαιοελληνικό, αν πιστέψουμε την πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Σεμνότερα και ουσιαστικότερα το διατύπωσε ο κ. Αλέξης Πατέλης: «Αυτό που εγώ βρήκα ενδιαφέρον (…) ήταν ότι το θέμα συζήτησης για τον κ. Κασσελάκη δεν ήταν ο σεξουαλικός του προσανατολισμός αλλά όλα τα υπόλοιπα. Το ότι φορούσε κοντομάνικα, αν έφαγε πρωινό, ήπιε καφέ και έχουμε μία ας πούμε καινούργια κατάσταση στην οποία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι παντρεμένος στο εξωτερικό με μία σχέση που δεν αναγνωρίζεται από την ελληνική έννομη τάξη». (Σκάι, 25.9.2023)

Βεβαίως, ας μην απελπίζεται. Οι «υγιείς δυνάμεις του τόπου» καραδοκούν και πιθανότατα θα ακούσουμε συντόμως τα χειρότερα αλλά μέχρις στιγμής η αντίδραση της ελληνικής κοινωνίας είναι θετική. Είδαμε σε ζωντανή μετάδοση τον κ. Κασσελάκη να πηγαίνει στο γυμναστήριο με τον σύντροφό του και όλοι στάθηκαν ότι γυμνάζεται και ουχί με ποιον πήγε. Ακόμη και οι θαμώνες των πρωινάδικων –στα οποία παλιότερα υπήρχαν χυδαία υπονοούμενα και γελάκια για τους ομοφυλόφιλους– φέρθηκαν πολιτισμένα.

Ουσιαστικότερη από τις γλυκερές κοινοτοπίες περί φωτός, που είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της νίκης του, ήταν η χειρονομία του να καλέσει τον σύντροφό του στο βήμα να πανηγυρίσουν μαζί. Κάποιοι το αποκάλεσαν «αμερικανιά». Μπορεί να ήταν αλλά αυτό δεν αναιρεί τη θετική επίδρασή της. Ακόμη πιο θετικό –και εν μέρει ελληνικό– ήταν η όταν η μητέρα του κ. Κασσελάκη φίλησε σταυρωτά τον σύντροφο του γιου της στο αεροδρόμιο. Αυτό κι αν είναι θετικό πρότυπο για μια κοινωνία, στην οποία παλιότερα διαλύονταν οικογένειες λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού των βλαστών τους.

Αλλάζουμε; Είναι πολύ νωρίς να το πούμε. Καλύτερα να περιμένουμε, μην τυχόν κι ακούσουμε φωνές από τους υπονόμους. Μέχρι τότε, ας το χαρούμε – που λέει και ο κ. Τσίπρας– γιατί οι νίκες της φιλελεύθερης κοινωνίας δεν είναι πολλές…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT