Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Αποσύρεται από το ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ.

Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Αποσύρεται από το ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ.

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποσύρεται από το ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, στον απόηχο της υπόθεσης που αφορούσε τη μαζική αποστολή emails σε απόδημους Ελληνες από το γραφείο της.

«Η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω άθελά μου στις προσπάθειες κάποιων να πλήξουν τον θεσμό της επιστολικής ψήφου, την Κυβέρνηση Μητσοτάκη ή το κύρος της Ελλάδας», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η κ. Ασημακοπούλου, τονίζοντας ότι τώρα τον λόγο έχουν οι αρμόδιες αρχές με τις οποίες, όπως είπε, θα συνεργαστεί για να αναδειχθεί η αλήθεια. 

Αναλυτικά η δήλωσή της: 

«Καταθέτω σήμερα στην ΑΠΔΠΧ, όπως μου ζητήθηκε, στοιχεία που αφορούν στο γνωστό θέμα της αποστολής newsletter από το γραφείο μου. Στην πολιτική μου πορεία υπήρξα πάντοτε ένας “στρατιώτης” της μεγάλης παράταξης της ΝΔ και την υπηρέτησα από όποια θέση μου ζητήθηκε. Ως Ευρωβουλευτής, επί 5 χρόνια έδωσα πολλές μάχες για την Ελλάδα και τους Ελληνες.

Για όλη αυτή την πορεία προφανώς αξιολογούμαι και κρίνομαι. Πιστή στις αρχές, στις αξίες και στην αγάπη μου για την Ελλάδα, ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για την απόφασή μου να μην συμμετάσχω ως υποψήφια Ευρωβουλευτής στις επερχόμενες Ευρωεκλογές του Ιουνίου εάν το θέμα αυτό δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως. Αυτό, γιατί η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω άθελά μου στις προσπάθειες κάποιων να πλήξουν τον θεσμό της επιστολικής ψήφου, την Κυβέρνηση Μητσοτάκη ή το κύρος της Ελλάδας.

Ο λόγος τώρα είναι αποκλειστικά στις αρμόδιες αρχές που διερευνούν την υπόθεση και είμαι βέβαιη πως θα καταλήξουν ταχύτατα στην ανάδειξη της αλήθειας και των πραγματικών διαστάσεων του συγκεκριμένου θέματος. Επαναλαμβάνω για ακόμη μια φορά πως θα συνεργαστώ μαζί τους σε ό,τι μου ζητηθεί». 

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ είχε αναφέρει σχετικά με την υπόθεση πως «η κυβέρνηση διεξάγει τη δική της έρευνα», κρατώντας αποστάσεις από την ευρωβουλευτή. 

«Η υπόθεση με τα emails που φέρεται να έστειλε η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου στους απόδημους πρέπει να διερευνηθεί», είχε τονίσει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Η υπόθεση πρέπει να ερευνηθεί και από τη Δικαιοσύνη και από το υπουργείο Εσωτερικών. Κάνουμε και εμείς τη δική μας έρευνα», είχε επίσης υπογραμμίσει ο κ. Μητσοτάκης. 

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση της κ. Ασημακοπούλου, ο εισαγγελέας Αθηνών Αντώνης Ελευθεριανός διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Σκοπός είναι να διερευνηθεί αν τελέστηκαν τα αδικήματα της παραβίασης της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα και της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT