Πρόσβαση στον φάκελο της Κύπρου από την κυπριακή Βουλή

Πρόσβαση στον φάκελο της Κύπρου από την κυπριακή Βουλή

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απόφαση να δοθεί από το Κοινοβούλιο της Ελλάδας στην κυπριακή Βουλή πλήρης πρόσβαση στον φάκελο της Κύπρου, δίνει ευρύτερη σημασία στην επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιαννάκη Ομήρου στην Αθήνα.

Μιλώντας  σε ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας, ο κ. Ομήρου είπε σχετικά: «Θέλω να εκφράσω ευγνώμονες ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο και το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων για την απόφαση που οριστικοποιήσαμε στη χθεσινή μας συνάντηση να τερματιστεί μια ιστορική εκκρεμότητα που έχει σχέση με την προδοσία της Κύπρου: Να υπάρξει πλήρης πρόσβαση στο υλικό που συνέλεξε η Εξεταστική των Πραγμάτων Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων για το Φάκελο της Κύπρου για τα γεγονότα που εξελίχθηκαν και διαδραματίστηκαν πριν και κατά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 και την τουρκική εισβολή που ακολούθησε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή