Ακραία περίπτωση πάθους

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν δύο μήνες διήρκεσαν οι έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής για την εξιχνίαση της υπόθεσης ανθρωποκτονίας του 52χρονου Αλέξανδρου Πέτση. Οι έρευνες άρχισαν στις 12 Ιουλίου, όταν σε χωματόδρομο της Σαρωνίδας βρέθηκε μέσα σε σακούλες απορριμμάτων πτώμα, τεμαχισμένο σε δύο μέρη, σε κατάσταση αποσύνθεσης, χωρίς το κεφάλι. Συνδυάζοντας τα στοιχεία που κατάφεραν να συγκεντρώσουν από το πτώμα με τους φακέλους εξαφανισθέντων τους τελευταίους μήνες ατόμων και έπειτα από εργαστηριακές εξετάσεις DNA, οι αστυνομικοί εντόπισαν την ταυτότητα του θύματος.

Ο 52χρονος είχε εξαφανισθεί στα τέλη Μαΐου και τα μέλη της οικογένειάς του είχαν δηλώσει την εξαφάνιση στο Τμήμα Εξαρχείων στις 7 Ιουνίου. Αμέσως μετά τη διαπίστωση της ταυτότητάς του, άρχισαν οι έρευνες γύρω από το συγγενικό και φιλικό του περιβάλλον για να διαπιστωθεί εάν υπήρχε κάποιος, που είχε κίνητρο για τη δολοφονία. Οπως προέκυψε από τις έρευνες, ο Πέτσης βρισκόταν τα τελευταία χρόνια σε διάσταση με τη σύζυγό του, με την οποία είχε αποκτήσει δύο παιδιά και διατηρούσε σχέσεις με την Παναγιώτα Κοντονίκα, τραγουδίστρια. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν επίσης ότι κατά την περίοδο της εξαφάνισής του εφιλοξενείτο στο σπίτι της τραγουδίστριας, στην οδό Νικηφόρου Ουρανού 58, στα Εξάρχεια, ενώ εκείνη απουσίαζε για εργασία στην Κόρινθο.

Οι υποψίες των αστυνομικών στράφηκαν στον 38χρονο Ιορδανό, παλαιστινιακής καταγωγής, Ουασίφ Μάριε, φίλο της τραγουδίστριας και γνωστό του Πέτση. O Ιορδανός ετέθη υπό επιτήρηση. Μάλιστα, η παρακολούθησή του στάθηκε αφορμή για το επεισόδιο με τον βουλευτή κ. Γιώργο Καρατζαφέρη, ο οποίος είχε καταγγείλει προ δυο εβδομάδων ότι επαρακολουθείτο. Οπως έγινε γνωστό χθες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας βρίσκονταν στην Καισαριανή, παρακολουθώντας τον Ιορδανό, ο οποίος εργαζόταν ως σερβιτόρος σε κατάστημα της περιοχής και σταμάτησαν για έλεγχο το φρουρό του κ. Καρατζαφέρη, όταν διέκριναν ότι οπλοφορούσε.

Προχθές το βράδυ ο Ιορδανός οδηγήθηκε στην Ασφάλεια. Επειτα από πολύωρη εξέταση ομολόγησε ότι αυτός ήταν ο δράστης της δολοφονίας του Πέτση και είπε ότι προέβη σε αυτή την πράξη για λόγους ερωτικής αντιζηλίας, καθώς επιθυμούσε να συνάψει ο ίδιος δεσμό με την τραγουδίστρια. Οπως είπε, είχε επισκεφθεί το θύμα στο σπίτι της Κοντονίκα τα ξημερώματα της 26ης Μαΐου. H συνάντησή τους κατέληξε σε διαπληκτισμό και συμπλοκή, στη διάρκεια της οποίας σκότωσε τον Πέτση με μπαλτά και στη συνέχεια τεμάχισε το πτώμα με μαχαίρι, αποκόβοντας το κεφάλι και τεμαχίζοντας στα δύο τον κορμό. Για να μην προδοθεί, καθάρισε επιμελώς το διαμέρισμα και τοποθέτησε το πτώμα σε τρεις σακούλες σκουπιδιών. Πέταξε τις δύο στη Σαρωνίδα και την τρίτη, που περιείχε το κεφάλι, σε θαμνώδη περιοχή της Κερατέας, όπου βρέθηκε χθες, κατόπιν υποδείξεώς του.

Εν τω μεταξύ, χθες το πρωΐ βρέθηκε σε θαμνώδη περιοχή κοντά στη Μονή Καισαριανής, πτώμα αγνώστου ανδρός, ηλικίας περίπου 25 ετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή