Επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕΕ

Επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕΕ

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενταση επικράτησε για πολλοστή φορά χθες έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με αφορμή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. κατά του παρεμπορίου. Σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ, σε ελέγχους πέριξ του πανεπιστημίου, αντιεξουσιαστές και αλλοδαποί μικροπωλητές που είχαν καταφύγει στο προαύλιο εξαπέλυσαν επιθέσεις με πέτρες κατά των αστυνομικών. Οι συγκρούσεις έγιναν σε δύο φάσεις, η πρώτη στις 12.30 μ.μ. και η δεύτερη λίγο πριν από τις 2 μ.μ. Η κυκλοφορία επί της οδού Πατησίων διεκόπη προσωρινά, ενώ οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών. Δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί, ενώ δεν πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές ή συλλήψεις. Παρόμοια επεισόδια είχαν σημειωθεί το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης. Διοικητική εξέταση διέταξε, στο μεταξύ, η ΓΑΔΑ με αφορμή φωτογραφίες από τα επεισόδια που αναρτήθηκαν χθες στο Διαδίκτυο. Σε αυτές απεικονίζονται άνδρες με πολιτικά ανάμεσα σε ενστόλους να μετέχουν σε συγκρούσεις με αντιεξουσιαστές. Κατά το αρχηγείο πρόκειται για άνδρες της Ασφάλειας, που μετείχαν στα κλιμάκια ελέγχων.

Ο πειθαρχικός έλεγχος εστιάζεται σε νεαρό αστυνομικό που εικονίζεται να εκτοξεύει πέτρα. Εν μέσω της έντασης, αστυνομικοί προσήγαγαν Ινδό καθηγητή μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών του ΟΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή