Meteo.gr: Στους 38 βαθμούς Κελσίου η διαφορά θερμοκρασίας σε Φλώρινα και Καστελόριζο (χάρτης)

Meteo.gr: Στους 38 βαθμούς Κελσίου η διαφορά θερμοκρασίας σε Φλώρινα και Καστελόριζο (χάρτης)

Την ώρα που στη Βόρεια Ελλάδα χιονίζει, στο Καστελόριζο το θερμόμετρο έδειξε 18 βαθμούς Κελσίου

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που στη Βόρεια Ελλάδα χιονίζει, στο Καστελόριζο το θερμόμετρο έδειξε 18 βαθμούς Κελσίου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το meteo.gr, εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν σήμερα το πρωί, Δευτέρα, 22/01 σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, όπου υπάρχει χιονοσκεπές έδαφος. 

Πιο συγκεκριμένα στον Νέο Καύκασο Φλωρίνης ο αυτόματος μετεωρολογικός σταθμός του δικτύου του meteo.gr/Ε.Α.Α στις 08.10 τοπική ώρα κατέγραψε θερμοκρασία  -19.8°C, ενώ άλλες περιοχές καταγράφουν θερμοκρασίες κάτω από τους -15°C.

Αντίθετα, σε περιοχές των Δωδεκανήσων όπως το Καστελόριζο η θερμοκρασία την ίδια ώρα διατηρήθηκε στα επίπεδα των 18°C, δηλαδή 38°C υψηλότερα σε σχέση με τον Νέο Καύκασο.

Meteo.gr: Στους 38 βαθμούς Κελσίου η διαφορά θερμοκρασίας σε Φλώρινα και Καστελόριζο (χάρτης)-1
Πηγή πίνακα: Meteo.gr

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την επικαιροποίηση του Εκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ, η κακοκαιρία παρουσιάζει σταδιακή ύφεση. 

Πιο αναλυτικά σήμερα Δευτέρα (22-01-24)

1. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθεί τοπικά ισχυρός παγετός τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (22-01-24).

2. Θυελλώδεις βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι 8 και τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν σε ολόκληρο το Αιγαίο. Σταδιακά σήμερα από το μεσημέρι οι άνεμοι θα εξασθενήσουν στα 8 μποφόρ, αρχικά στα βόρεια και από τις βραδινές ώρες και στο υπόλοιπο Αιγαίο.

3. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της σήμερα (22-01-24) στα νοτιότερα τμήματα των Δωδεκανήσων και πιθανώς στην Κρήτη.

4. Ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Στερεάς, της Εύβοιας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, οι οποίες από το μεσημέρι σταδιακά θα περιοριστούν μόνο στα ορεινά της Κρήτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή