Κασιδιάρης: Απορρίφθηκε το αίτημά του περί «κατάλυσης τεκμηρίου αθωότητας»

Κασιδιάρης: Απορρίφθηκε το αίτημά του περί «κατάλυσης τεκμηρίου αθωότητας»

Το δικαστήριο ομόφωνα απέρριψε το αίτημα ως απαράδεκτο, με το σκεπτικό πως δεν στηρίζεται σε διάταξη νόμου

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας απέρριψε το αίτημα του Ηλία Κασιδιάρη που έκανε λόγο για κατάλυση του τεκμηρίου αθωότητάς του, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, για τη Χρυσή Αυγή.

Ενώ οι δικαστές εξέταζαν την υπόθεση επίθεσης σε βάρος των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ, ο Ηλίας Κασιδιάρης υπέβαλε αίτημα, με αφορμή την απόφαση του Αρείου Πάγου για τον αποκλεισμό του από τις εκλογές, υποστηρίζοντας ότι αφορά στην ουσία της υπόθεσης που εκδικάζεται, ισχυριζόμενος ότι παραβιάστηκε το τεκμήριο αθωότητας του.

«Ζητώ να μου απαντήσετε αν υιοθετείτε όσα αναφέρει στην απόφαση του το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, αν ισχύει για εμένα το τεκμήριο αθωότητας ή αν κακώς βρίσκομαι εδώ και ταλαιπωρώ τους συνηγόρους μου» ανέφερε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας, Κώστας Παπαδάκης σχολίασε ότι το κίνητρο του κατηγορούμενου είναι «πολιτικό και εκλογικό». Πρόσθεσε ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι επιθυμητό «να υπάρχει σκιά για δήθεν καταπάτηση του τεκμηρίου αθωότητας», σημειώνοντας παράλληλα πως ο Αρειος Πάγος έχει διοικητική και όχι δικαιοδοτική λειτουργία.

Το δικαστήριο ομόφωνα απέρριψε το αίτημα ως απαράδεκτο, με το σκεπτικό πως δεν στηρίζεται σε διάταξη νόμου. «Πάγια αρχή του Ποινικού Δικαστηρίου αποτελεί ο σεβασμός στο τεκμήριο της αθωότητας που ισχύει μέχρι την έκδοση αμετάκλητης απόφασης» ανέφερε η πρόεδρος.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο Ηλίας Κασιδιάρης αποχώρησε από τη δικαστική αίθουσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή