Αλεξανδρούπολη: Χειροπέδες στους 3 που κλείδωσαν μετανάστες σε τρέιλερ φορτηγού

Αλεξανδρούπολη: Χειροπέδες στους 3 που κλείδωσαν μετανάστες σε τρέιλερ φορτηγού

Εντοπίστηκε ο ιδιοκτήτης του οχήματος, που εμφανίζεται σε video να έλκει τρέιλερ, εντός του οποίου κρατούνταν παράνομα 13 μετανάστες

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντοπίστηκε, προσήχθη και κρατείται στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης ο ιδιοκτήτης του οχήματος, το οποίο εμφανίζεται σε βίντεο να έλκει τρέιλερ, εντός του οποίου κρατούνταν παράνομα 13 παράτυποι μετανάστες, συριακής και πακιστανικής καταγωγής.

Το συμβάν έλαβε χώρα το απόγευμα της Τρίτης, κοντά στην Αλεξανδρούπολη. Επιπλέον του ιδιοκτήτη του οχήματος, αλβανικής καταγωγής, προσήχθησαν και κρατούνται δύο Ελληνες, οι οποίοι φέρονται να τον συνέδραμαν.

Οι συλληφθέντες παραπέμπονται στην ελληνική Δικαιοσύνη. 

Στην ανακοίνωσή της, η ΕΛ.ΑΣ. σημειώνει πως σε συνεργασία με τις υπόλοιπες κρατικές Αρχές, «επιχειρεί εντατικά και συστηματικά για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων και την εξάρθρωση των εγκληματικών κυκλωμάτων διακίνησης παράτυπων μεταναστών, μεριμνώντας παράλληλα για την τήρηση της νομιμότητας και αποσκοπώντας στο δραστικό περιορισμό του προβλήματος».

Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά διάρκεια του Αυγούστου οι αρχές αποτρέπουν, κατά μέσο όρο, περίπου 900 παράνομες εισόδους στον Εβρο, ημερησίως, συλλαμβάνοντας «εκατοντάδες διακινητές». 

«Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, με ισχυρό δημοκρατικό κεκτημένο και ανθρωπιστική παράδοση. Η αυτοδικία δεν είναι ανεκτή σε καμία έκφανσή της» καταλήγει στη σχετική ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή