Ράδιο «Κ»: Τα ελληνοτουρκικά στη μεγάλη σκακιέρα

Ράδιο «Κ»: Τα ελληνοτουρκικά στη μεγάλη σκακιέρα

Ο Νότης Παπαδόπουλος συζητά με τον αντιναύαρχο εν αποστρατεία και τέως σύμβουλο ασφαλείας Αλέξανδρο Διακόπουλο, τον αναπληρωτή καθηγητή στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Σωτήρη Σέρμπο και τον διευθυντή του Ινστιτούτου Διεθνών Υποθέσεων και αναπληρωτή καθηγητή του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος Κωνσταντίνο Φίλη.

Η ένταση στο Αιγαίο έχει ανέβει στα ύψη με απόφαση του Ερντογάν. Πολλοί αποδίδουν την επιθετική στάση της Άγκυρας στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές και στην προσπάθεια του Τούρκου προέδρου να προσελκύσει την εθνικιστική ψήφο.

Άλλοι δίνουν έμφαση στην ενόχληση της Τουρκίας για τη στενότερη συνεργασία Αθήνας – Ουάσιγκτον και τη νέα αμερικανική βάση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης που παρακάμπτει τα Στενά.

Πού το πάει η Άγκυρα και ποια είναι η στρατηγική της Αθήνας; Υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης στα ελληνοτουρκικά;

Ο Νότης Παπαδόπουλος συζητά τις εξελίξεις και τα χρόνια αδιέξοδα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με τον αντιναύαρχο εν αποστρατεία και τέως σύμβουλο ασφαλείας Αλέξανδρο Διακόπουλο, τον αναπληρωτή καθηγητή στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Σωτήρη Σέρμπο και τον διευθυντή του Ινστιτούτου Διεθνών Υποθέσεων και αναπληρωτή καθηγητή του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος Κωνσταντίνο Φίλη.

Επιμέλεια παραγωγής: Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή