Τέλος οι κρουαζιέρες για τη Νορβηγία

Τέλος οι κρουαζιέρες για τη Νορβηγία

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιταχύνεται η διασπορά του κορωνοϊού παγκοσμίως με πολλά κράτη να εξαναγκάζονται σε «πισωγυρίσματα», ενώ σε μείζον πρόβλημα εξελίσσονται οι κρουαζιέρες, λίγες μόλις εβδομάδες μετά την επανέναρξή τους. Ηδη η Νορβηγία ανακοίνωσε χθες ότι απαγορεύει, τις επόμενες δύο εβδομάδες, τον ελλιμενισμό και την αποβίβαση σε όλους τους λιμένες της στα σκάφη με περισσότερους από 100 επιβάτες.

Κρούσματα του κορωνοϊού ανιχνεύθηκαν σε δύο κρουαζιερόπλοια, στον Αρκτικό και τον Ειρηνικό. Ειδικότερα, τουλάχιστον σαράντα επιβάτες και μέλη του πληρώματος βρέθηκαν θετικοί στο σκάφος «MS Roald Amundsen», που έπλεε στον Αρκτικό Ωκεανό, με αποτέλεσμα οι Αρχές να καταβάλουν προσπάθειες να εντοπίσουν και τους επιβάτες των δύο προηγούμενων ταξιδιών του σκάφους. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία Hurtigruten ανακοίνωσε την παύση για τις λεγόμενες κρουαζιέρες εξερεύνησης και περιπέτειας μέχρι νεωτέρας, όπως ανακοίνωσε χθες.

Στον Ειρηνικό Ωκεανό, επί του κρουαζιερόπλοιου Paul Gauguin, που βρίσκεται αγκυροβολημένο στην Παπεέτε της Ταϊτής, στη Γαλλική Πολυνησία, ανιχνεύθηκε ένα κρούσμα σε μέλος του πληρώματος. Αμέσως οι επιβάτες, ο συνολικός αριθμός των οποίων παραμένει άγνωστος, κλήθηκαν να παραμείνουν στις καμπίνες τους.

Επιστροφή στο lockdown για την πολιτεία της Βικτόρια, στην Αυστραλία, όπου τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφεται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων COVID-19. Ο πρωθυπουργός της πολιτείας, Ντάνιελ Αντριους, δήλωσε ότι εκτός των άλλων μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, θα επιβληθεί  νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας και οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο 1.000 ευρώ. Ταυτόχρονα, οι μεγάλες βιομηχανίες θα πρέπει να παραμείνουν κλειστές για τις επόμενες έξι εβδομάδες. Σε κλοιό COVID-19 βρίσκεται και η Μελβούρνη, όπου τα περισσότερα καταστήματα λιανικής πώλησης παραμένουν κλειστά.

Στο Βέλγιο, όπου ακόμα μία φορά εμφανίστηκε οξύτατο πρόβλημα εξαιτίας της πληθώρας νέων κρουσμάτων, οι ειδικοί επιβεβαιώνουν ότι ο αριθμός των εισαγωγών εξαιτίας κορωνοϊού στις ΜΕΘ διπλασιάστηκε τον τελευταίο μήνα, ενώ η διασπορά του λοιμώδους παράγοντα στην κοινωνία είναι μεγάλη.

Στη Γερμανία, επίσης, υπάρχει σημαντική αύξηση των νέων λοιμώξεων. Η κυβέρνηση καταδίκασε κατά τον πιο έντονο τρόπο τις διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα στο Βερολίνο το Σάββατο κατά των μέτρων για την COVID-19. «Οι εικόνες που είδαμε αυτό το Σαββατοκύριακο είναι απαράδεκτες και η συμπεριφορά πολλών διαδηλωτών δεν είναι κατά κανέναν τρόπο δικαιολογημένη» δήλωσε η εκπρόσωπος της καγκελαρίας Ούλρικε Ντέμερ. Τέλος, η ρωσική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι βρίσκεται στην πρώτη θέση της παγκόσμιας προσπάθειας για την παρασκευή εμβολίου. Η παρασκευή του, ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι, θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα και οι μαζικοί εμβολιασμοί τον Σεπτέμβριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή