ΗΠΑ: Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής ζητεί την παραίτηση του Τραμπ

ΗΠΑ: Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής ζητεί την παραίτηση του Τραμπ

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που απομένουν λίγες ημέρες πριν από την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν, ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Πατ Τούμεϊ δήλωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα έπρεπε να παραιτηθεί μετά την εισβολή υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου.

«Πιστεύω ότι το καλύτερο για τη χώρα μας είναι να παραιτηθεί ο πρόεδρος και να φύγει το συντομότερο δυνατόν», είπε ο Τούμεϊ μιλώντας στην εκπομπή Meet the Press του τηλεοπτικού δικτύου NBC. «Καταλαβαίνω ότι αυτό δεν είναι πιθανό, αλλά πιστεύω ότι θα ήταν το καλύτερο», πρόσθεσε.

Ο Τούμεϊ επανέλαβε αυτήν τη θέση λίγο αργότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Νωρίτερα, ο Δημοκρατικός βουλευτής, Τεντ Λου, είπε ότι το κατηγορητήριο σε βάρος του Τραμπ αναμένεται να κατατεθεί αύριο Δευτέρα. Ωστόσο, ο συνάδελφός του Τζέιμς Κλάιμπουρν δήλωσε σήμερα το απόγευμα ότι το άρθρο της παραπομπής ενδέχεται να φτάσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων «την Τρίτη ή την Τετάρτη», αλλά σίγουρα αυτήν την εβδομάδα.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή