Θρίλερ με την αιχμάλωτη πριγκίπισσα Λατίφα

Θρίλερ με την αιχμάλωτη πριγκίπισσα Λατίφα

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παρέμβαση των Ηνωμένων Εθνών προκάλεσε ρεπορτάζ του BBC για την «αιχμάλωτη πριγκίπισσα», την κόρη του πανίσχυρου ηγέτη του Ντουμπάι, που φέρεται ότι κρατείται , παρά τη θέλησή της σε ένα από τα πολυτελή παλάτια του Εμιράτου. Το βρετανικό δίκτυο μετέδωσε βίντεο στο οποίο η πριγκίπισσα Λατίφα εμφανίζεται να λέει ότι φοβάται για τη ζωή της.

Στο επίμαχο βίντεο που δημοσιεύθηκε στην εκπομπή Panorama, η 35χρονη Λατίφα δηλώνει: «Είμαι όμηρος και αυτή η έπαυλη έχει μετατραπεί σε φυλακή».

Εξηγεί ότι μαγνητοσκοπούσε το βίντεο σε μια τουαλέτα της βίλας, τον μοναδικό χώρο όπου μπορεί να βρεθεί μόνη της και να κλειδώσει την πόρτα, προσθέτοντας: 

«Όλα τα παράθυρα είναι σφραγισμένα […] υπάρχουν πέντε αστυνομικοί έξω και δύο γυναίκες αστυνομικοί μέσα» αναφέρει η κόρη του Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ.

«Ανησυχώ κάθε μέρα για την ασφάλειά μου και για τη ζωή μου. Η αστυνομία μου είπε ότι θα είμαι στη φυλακή για όλη μου τη ζωή και δεν θα ξαναδώ ποτέ τον ήλιο. Η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο απελπιστική καθημερινά».

 

Το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης του Ντουμπάι παρέπεμψε τα όποια ερωτήματα για το βίντεο στη δικηγορική εταιρία του ηγέτη του Ντουμπάι σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ, που δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα για κάποιο σχόλιο.

Ο πατέρας της πριγκίπισσας Λατίφα, Σεϊχης  Μοχάμεντ μπιν ρασίντ Αλ Μάκτουν είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, κυβερνήτης του Nτουμπάι και αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, κράτους που βρίσκεται σταθερά στο στόχαστρο ακτιβιστών για διακρίσεις εις βάρος γυναικών και αντιφρονούντων.. 

Η Λατίφα, με τη βοήθεια φίλων της, είχε καταφέρει να διαφύγει τον Φεβρουάριο του 2018 από το Ντουμπάι.

«Δεν μπορώ να οδηγήσω, δεν μπορώ να ταξιδέψω δεν μπορώ καν να φύγω από το Ντουμπάι « είχε πει σε ένα βίντεο λίγο προτού αποδράσει. 

Αλλά λίγες ημέρες αργότερα, συνελήφθη από κομάντος πάνω σε ένα πλοίο στον Ινδικό Ωκεανό και οδηγήθηκε πίσω στο Ντουμπάι όπου και έκτοτε παραμένει.

Τον Μάρτιο του 2020 η βρετανική Δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι ο εμίρης του Ντουμπάι είχε διατάξει την απαγωγή των δύο θυγατέρων του, της Λατίφα και της Σάμσα. Η τελευταία, όταν ήταν 18 ετών, επιχείρησε να το σκάσει ενώ έκανε διακοπές στην Αγγλία, το 2000. Σύμφωνα με την αφήγηση της Λατίφα, η έφηβη αδελφή της εντοπίστηκε μετά από δύο μήνες, την νάρκωσαν και την οδήγησαν πίσω στο Ντουμπάι.

Τα βρετανικά δικαστήρια είχαν ασχοληθεί με την υπόθεση στο πλαίσιο της διαμάχης του εμίρη του Ντουμπάι με την έκτη σύζυγό του, πριγκίπισσα Χάγια, για την επιμέλεια των παιδιών τους. Η Χάγια το 2019 είχε διαφύγει το 2019 στο Λονδίνο παίρνοντας μαζί της τα δύο ανήλικα παιδιά της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή