Μαύρη Θάλασσα: Ασκήσεις ξεκινά η Ρωσία – Ναυτικό μπλόκο καταγγέλλει η Ουκρανία

Μαύρη Θάλασσα: Ασκήσεις ξεκινά η Ρωσία – Ναυτικό μπλόκο καταγγέλλει η Ουκρανία

Η Ρωσία θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένα στρατιωτικά γυμνάσια στη Μαύρη Θάλασσα με τη συμμετοχή τακτικών δυνάμεων από πολεμικά πλοία

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένα στρατιωτικά γυμνάσια στη Μαύρη Θάλασσα με τη συμμετοχή τακτικών δυνάμεων από πολεμικά πλοία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ επικαλούμενο ανακοινώσεις που έγιναν από τον ρωσικό Στόλο της Μαύρης Θάλασσας.

Έξι ρωσικά πολεμικά πλοία έφθασαν νωρίτερα σήμερα για ναυτικές ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα, κοντά στη χερσόνησο της Κριμαίας που η Μόσχα προσάρτησε το 2014 από την Ουκρανία, προερχόμενα από τη Μεσόγειο, μετέδωσαν πρακτορεία ειδήσεων.

Η Ρωσία ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι το Πολεμικό Ναυτικό της θα πραγματοποιήσει γυμνάσια με τη συμμετοχή όλων των στόλων της τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο από τον Ειρηνικό μέχρι τον Ατλαντικό, στην πιο πρόσφατη επίδειξη ισχύος κατά την αντιπαράθεσή της με τη Δύση σχετικά με την Ουκρανία.

Αντιδρώντας, η Ουκρανία επέκρινε δριμύτατα τις ρωσικές ναυτικές ασκήσεις κοντά στις νότιες ακτές της, λέγοντας ότι η παρουσία τους έχει κάνει τη διέλευση στη Μαύρη Θάλασσα και την Αζοφική «σχεδόν αδύνατη».

Σε δήλωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας καταγγέλλει τις ενέργειες της Ρωσίας ως «κατάφωρη περιφρόνηση για τους κανόνες και τις αρχές του διεθνούς δικαίου», λέγοντας ότι το Κίεβο θα συνεργαστεί με τους εταίρους του για να προετοιμάσει απάντηση.

«Τέτοιες επιθετικές ενέργειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο πλαίσιο του υβριδικού της πολέμου κατά της Ουκρανίας είναι απαράδεκτες», αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή