Οικογενειακή ρήξη στη γαλλική Ακροδεξιά

Οικογενειακή ρήξη στη γαλλική Ακροδεξιά

Η συστράτευση της ανιψιάς της Μαρίν Λεπέν με το αντίπαλο στρατόπεδο και οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μαριόν Μαρεσάλ, ανιψιά της ηγέτιδος της γαλλικής Ακροδεξιάς, Μαρίν Λέπεν, την Κυριακή συστρατεύθηκε με τον επίσης ακροδεξιό υποψήφιο για τη γαλλική προεδρία, Ερίκ Ζεμούρ. Στόχος της ενέργειάς της η υπονόμευση της προσπάθειας της θείας της να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές της 22ας Απριλίου. Στις δημοσκοπήσεις φέρεται σίγουρος νικητής της εκλογικής αναμέτρησης ο σημερινός πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν. Η στάση που τήρησε στην ουκρανική κρίση φαίνεται ότι ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τη θέση του, μειώνοντας σημαντικά τις ελπίδες των υπόλοιπων υποψηφίων να αποκτήσουν πρόσβαση στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Η Μαρεσάλ, σε προεκλογική συγκέντρωση στην Τουλόν πριν από μερικές ημέρες, χαρακτήρισε τον Μακρόν «πρόεδρο του διχασμού», εκφράζοντας ταυτόχρονα τη βεβαιότητα ότι «θα υπάρξει πολιτική μεταμόρφωση και ότι η νίκη είναι εφικτή».

Η συστράτευση της ανιψιάς της Μαρίν Λεπέν με το αντίπαλο στρατόπεδο και οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

Η σύστρατευσή της με το αντίπαλο της θείας της στρατόπεδο και η αποφασιστικότητά της να προκαλέσει οικογενειακή ρήξη φαίνεται ότι διέσωσαν την υποψηφιότητα του Ζεμούρ, τα ποσοστά του οποίου καταβαραθρώνονται τις τελευταίες εβδομάδες στις δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις, η Μαρίν Λεπέν και ο Ζεμούρ θα κονταροχτυπηθούν προκειμένου να εισέλθουν στον δεύτερο εκλογικό γύρο ως αντίπαλοι του Εμανουέλ Μακρόν, αφού η υποψηφιότητα της κεντροδεξιάς Βαλερί Πεκρές δεν κατάφερε να αποκτήσει δυναμική.

Δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Κυριακή και διενεργήθηκε από την Ipsos-Sopra-Steria προβλέπει για τον πρώτο γύρο νίκη Μακρόν με 30,5% των ψήφων, καθώς η θέση του ενισχύθηκε σημαντικά από τη στάση του στην ουκρανική κρίση. Αντιστοίχως η Λεπέν συγκεντρώνει το 14,5% των ψήφων, ο Ζεμούρ το 13%, ο ακροαριστερός υποψήφιος Ζαν Λικ Μελενσόν το 12% και η Πεκρές μόλις το 11,5%. Πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι η Μαριόν Μαρεσάλ θα είναι η μελλοντική ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς. Το 2012 εξελέγη βουλευτής σε ηλικία 22 ετών, η νεότερη στη Γαλλία. Αργότερα αποσύρθηκε από την κεντρική πολιτική σκηνή προκειμένου να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην κόρη της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή