Tέλος στην υπόθεση Πολάνσκι θέλει το θύμα

Tέλος στην υπόθεση Πολάνσκι θέλει το θύμα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H γυναίκα που έπεσε θύμα βιασμού πριν από σαράντα χρόνια από τον διεθνούς φήμης σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι επρόκειτο να παραστεί σε ακροαματική διαδικασία χθες Παρασκευή με την ελπίδα ότι έτσι θα έμπαινε τέλος στην υπόθεση, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του σκηνοθέτη. Η Σαμάνθα Γκέιμερ ήταν μόλις 13 χρονών όταν ο σκηνοθέτης της επιτέθηκε στο Λος Αντζελες το 1977. Τα τελευταία χρόνια, η γυναίκα επιμένει ότι έχει συγχωρέσει τον Πολάνσκι, που σήμερα είναι 83 ετών, για τη συμπεριφορά του αλλά η παρουσία της στο δικαστήριο σηματοδοτεί την πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο.

«Η Σαμάνθα Γκέιμερ έχει κουραστεί από αυτή την υπόθεση και θέλει να τη δει να τελειώνει», τόνισε ο δικηγόρος του σκηνοθέτη Χάρλαντ Μπράουν, τονίζοντας ότι η γυναίκα θα βοηθήσει να αποδείξει πως ο Πολάνσκι έχει εκτίσει την ποινή του και ότι δεν πρέπει να τιμωρηθεί περισσότερο. Κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία, στην αίθουσα επρόκειτο να παραστεί και η Ντρέμπρα Τέιτ, αδελφή της δολοφονημένης συζύγου του Πολάνσκι, Σάρον Τέιτ.

Η υπόθεση του Ρομάν Πολάνσκι μονοπωλεί τα πρωτoσέλιδα παγκοσμίως τα τελευταία σαράντα χρόνια. Το 1977 παραδέχθηκε την ενοχή του για τον βιασμό και παρέμεινε φυλακισμένος επί 42 ημέρες προτού τελικά διαφύγει από τις ΗΠΑ, καθώς φοβόταν ότι επρόκειτο να καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη.

Η τελευταία προσπάθεια επίλυσης του νομικού αδιεξόδου σημειώθηκε τον περασμένο Απρίλιο, όταν δικαστήριο του Λος Αντζελες έκρινε ότι ο Πολάνσκι δεν θα μπορούσε να επιλύσει την υπόθεση από το εξωτερικό, χωρίς να παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου στις ΗΠΑ.

Στόχος της ακροαματικής διαδικασίας, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του Ρομάν Πολάνσκι, είναι να ακουστούν νέες καταθέσεις σχετικά με την ομολογία του 1977, καταθέσεις ικανές να πείσουν τις ευρωπαϊκές αρχές να ακυρώσουν το διεθνές ένταλμα σύλληψης που εκκρεμεί εναντίον του Πολωνού σκηνοθέτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πολάνσκι είχε συλληφθεί τόσο στην Πολωνία όσο και στην Ελβετία κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, αλλά αμφότερες οι χώρες αρνήθηκαν να τον εκδώσουν στις ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή