Επένδυση 32 εκατ. ευρώ ετοιμάζει η ACS στο Αιγάλεω

Επένδυση 32 εκατ. ευρώ ετοιμάζει η ACS στο Αιγάλεω

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επένδυση ύψους 32 εκατ. ευρώ, με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου και πιο σύγχρονου κέντρου διαλογής αντικειμένων υλοποιεί η ACS, θυγατρική εταιρεία του ομίλου Quest. Το νέο κέντρο δημιουργείται στο Αιγάλεω, σε ακίνητο έκτασης 27 στρεμμάτων που απέκτησε η εταιρεία από τον ΟΤΕ το 2015.

Στόχος της επένδυσης είναι η δημιουργία νέου, πιο σύγχρονου κέντρου που θα στεγάσει τις δραστηριότητες των δύο κέντρων που διαθέτει η εταιρεία σε Κρυονέρι και Ταύρο. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Quest Aπόστολο Γεωργατζή, η συνολική επένδυση ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 7,8 εκατ. ευρώ αφορούν την απόκτηση του ακινήτου, 10-12 εκατ. θα κοστίσει η κατασκευή του κτιρίου και, τέλος, περίπου 14 εκατ. ευρώ θα κοστίσει ο μηχανολογικός εξοπλισμός.

Το κέντρο θα διαθέτει 30.000 τ.μ. στεγασμένων χώρων και οι μηχανές διαλογής θα καταλάβουν έκταση 6.000 τ.μ. Η κατασκευή του κέντρου θα ξεκινήσει το α΄ εξάμηνο του 2019, καθώς η εταιρεία αναμένει τις σχετικές άδεις. Οπως ανέφερε ο ιδρυτής του ομίλου και πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας, η διαδικασία αυτή διαρκεί περίπου δύο χρόνια. Απώτερος στόχος της διοίκησης του ομίλου είναι το κέντρο να λειτουργήσει εντός 2020.

Η δημιουργία του νέου κέντρου διαλογής της ΑCS αποτελεί το βασικότερο στοιχείο του επενδυτικού προγράμματος του ομίλου Quest κατά την ερχόμενη πενταετία. Ο σχεδιασμός προβλέπει συνολικές επενδύσεις 80-100 εκατ. ευρώ ή περίπου 20 εκατ. ευρώ ετησίως. Αλλες επενδύσεις αφορούν την επέκταση του δικτύου καταστημάτων λιανικής, την αύξηση της δυναμικότητας των μονάδων παραγωγής ενέργειας της Quest Energy κ.ά. Αναφορικά με το δίκτυο λιανικής πώλησης, η εταιρεία σχεδιάζει τη δημιουργία νέων σημείων πώλησης προϊόντων της κινεζικής Χiao Mi, γνωστών ως Mi Stores.

Σύμφωνα με τα στελέχη του ομίλου Quest, τα προϊόντα Χiao Mi «εκτοξεύθηκαν» σε πωλήσεις στη χώρα μας. Τα δύο τελευταία χρόνια που διατίθενται στην ελληνική αγορά έχουν πωληθεί πάνω από 800.000 συσκευές (κινητά τηλέφωνα, wearables, drones κ.λπ.) της κινεζικής εταιρείας. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Info-Quest Technology Δημήτρη Εφορακόπουλο, οι πωλήσεις προϊόντων Xiao Mi τριπλασιάστηκαν το 2018 σε σχέση με το 2017, ενώ αναμένεται νέα αύξηση το 2019, η οποία ωστόσο (ποσοστιαία) θα είναι χαμηλότερη της φετινής. Πλέον το 25% των εσόδων της Info-Quest και το 10% των εσόδων του ομίλου Quest προέρχονται από προϊόντα Xiao Mi.

Τέλος, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Cardlink, θυγατρικής του ομίλου, Γιώργο Δρυμιώτη, η εταιρεία σκοπεύει να αδειοδοτηθεί ως ίδρυμα ηλεκτρονικών πληρωμών.

Η εταιρεία γνώρισε επίσης καλπάζουσα ανάπτυξη, με τα έσοδά της να τετραπλασιάζονται σε τρία χρόνια. Από περίπου 10 εκατ. ευρώ το 2014, πέρυσι ξεπέρασαν τα 38 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία σύμφωνα με τον κ. Δρυμιώτη, θα λάβει την άδεια ιδρύματος πληρωμών τους επόμενους 4-5 μήνες.

Για τη χρήση που τελειώνει σε λίγες ημέρες, η διοίκηση του ομίλου εκτίμησε ότι τα έσοδα θα ξεπεράσουν τα 500 εκατ. ευρώ, από 436 εκατ. ευρώ το 2017. Επιδίωξη είναι μέχρι τη διετία 2020-2021 τα ετήσια έσοδα να ανέλθουν σε 600 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας έτσι υπερδιπλασιασμό εσόδων από το 2013. Τότε η εταιρεία είχε έσοδα λίγο χαμηλότερα από 300 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή