Σε εκλογική τροχιά η Περιφέρεια Ηπείρου

Σε εκλογική τροχιά η Περιφέρεια Ηπείρου

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε προεκλογικούς ρυθμούς, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου, κινείται η Περιφέρεια της Ηπείρου.

Στον Δήμο Αρταίων, ο νυν δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης –με καταβολές από τη Ν.Δ.– θα επιδιώξει να ανανεώσει τη θητεία του. Τις υποψηφιότητές τους έχουν γνωστοποιήσει ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης, ο οποίος προέρχεται από το ΚΙΝΑΛ όπως και ο Πάνος Καραγιώργος, ο δικηγόρος Γιώργος Αθανασούλας, ο οποίος θα «κατέβει» ως ανεξάρτητος, ο προερχόμενος από τον χώρο της Κεντροδεξιάς Γιώργος Μπαλάγκας, ο οποίος έχει διατελέσει αντιδήμαρχος, η Λίτσα Κιτσάντα, η οποία θα στηριχθεί από ευρύτερες δυνάμεις της Αριστεράς, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει τη στήριξή του στην αντιπρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια.

Στον Δήμο Γ. Καραϊσκάκη, οι όποιοι υποψήφιοι ενδεχομένως υπάρξουν κρατούν «κλειστά» τα «χαρτιά» τους, ενώ επί του παρόντος την πρόθεσή του να διεκδικήσει εκ νέου τα «ηνία» του δήμου έχει εκδηλώσει ο νυν δήμαρχος Περικλής Μίγδας.

Στον Δήμο Ηγουμενίτσας, τη δημαρχία θα διεκδικήσει εκ νέου ο νυν δήμαρχος Γιάννης Λώλος, ο οποίος προέρχεται από τη Ν.Δ., ενώ συνυποψήφιοί του θα είναι ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Γιάννης Γόγολος, ο οποίος προέρχεται μεν από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ αλλά έχει καταρτίσει ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, καθώς και ο Θωμάς Δημητρίου, ο οποίος στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Στον Δήμο Σουλίου προς το παρόν υπάρχουν μόνο δύο υποψηφιότητες. Της νυν δημάρχου Σταυρούλας Μπραΐμη-Μπότση, η οποία επιθυμεί να βρεθεί και πάλι στο «τιμόνι» του δήμου, καθώς και του στηριζόμενου από το ΚΚΕ Ηλία Κούτση. Επίσης, «ακούγεται» έντονα, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί, το όνομα του Νικόλα Κάτσιου, ο οποίος προέρχεται από τη Ν.Δ.

Στον Δήμο Ιωαννιτών, στα Γιάννενα, τη δημαρχία θα διεκδικήσει εκ νέου ο νυν δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, ενώ «απέναντί» του θα είναι ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Μωυσής Ελισάφ, ο οποίος προέρχεται από τον χώρο της Κεντροδεξιάς, ο δημοτικός σύμβουλος Αρης Μπαρτζώκας, ο οποίος είναι επικεφαλής ανεξάρτητου συνδυασμού, καθώς και η αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Τατιάνα Καλογιάννη, η οποία θα στηριχθεί από δυνάμεις της Κεντροδεξιάς.

Στον Δήμο Κόνιτσας, εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο νυν δήμαρχος Ανδρέας Παπασπύρου, ο οποίος προέρχεται από τη Ν.Δ., ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Σπανός, ο οποίος θα στηριχθεί από δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, καθώς και ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Εξάρχου, ο οποίος προέρχεται από τον χώρο της Κεντροδεξιάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή