Το μητροπολιτικό υδατοδρόμιο Ελευσίνας προχωράει

Το μητροπολιτικό υδατοδρόμιο Ελευσίνας προχωράει

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία μητροπολιτικού υδατοδρομίου στην Αττική βρίσκεται η χώρα, παρά το γεγονός ότι το εγχείρημα της δραστηριοποίησης των υδροπλάνων τελεί υπό διαρκή διαδικασία αναβολών. Από καλοκαίρι σε καλοκαίρι, με εμπόδιο την καθυστέρηση στις αδειοδοτήσεις η οποία συνεπάγεται χλιαρό επενδυτικό ενδιαφέρον, μετατίθεται η έναρξη των πτήσεων. Στην παρούσα φάση η Hellenic Seaplanes ολοκλήρωσε τις μελέτες και τον σχεδιασμό για τη δημιουργία μητροπολιτικού υδατοδρομίου στην Ελευσίνα, το οποίο αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση στην αγορά. Με το στοίχημα του θέρους του 2019 να βρίσκεται πολύ κοντά πλέον, η Hellenic Seaplanes προχώρησε και ολοκλήρωσε εσωτερικό διαγωνισμό για τον σχεδιασμό του μητροπολιτικού υδατοδρομίου της στην Ελευσίνα. Επικρατέστερη πρόταση μεταξύ αρχιτεκτονικών γραφείων από την Ελλάδα και το εξωτερικό αναδείχθηκε το Pieris Architects, το οποίο σύντομα θα παρουσιάσει την ολοκληρωμένη

πρόταση προς το ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, πρωταρχικός σκοπός της μελέτης για το μητροπολιτικό υδατοδρόμιο στην Ελευσίνα είναι ο σχεδιασμός ενός υπερσύγχρονου αερολιμένα υψηλών προδιαγραφών και η αξιοποίηση των υποδομών του κτιρίου για τη δημιουργία συνεχούς κοινωνικής δραστηριότητας με ελεύθερη πρόσβαση στο κοινό. Το υδατοδρόμιο θα είναι άρτια εξοπλισμένο, με άνετους, λειτουργικούς και υψηλής αισθητικής χώρους υποδοχής, γραφείων και ιατρικής μονάδας με ασθενοφόρο για την άμεση διακομιδή ασθενών στα νοσοκομεία της Αττικής. Ταυτόχρονα, θα λειτουργούν καταστήματα, τρία εστιατόρια καθώς επίσης και χώρος για παράλληλες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Υψηλών προδιαγραφών

«Η δημιουργία ενός μητροπολιτικού υδατοδρομίου στην Ελευσίνα είναι μεγάλης σημασίας για τον τομέα των υδροπλάνων αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας. Το μητροπολιτικό υδατοδρόμιο Ελευσίνας θα είναι ένας υπερσύγχρονος θαλάσσιος αερολιμένας υψηλών προδιαγραφών και η αξιοποίηση των υποδομών του λιμένα θα ενισχύσει οικονομικά την πόλη και τη γύρω περιοχή και ταυτόχρονα θα εξυπηρετεί τους Ελληνες αλλά και τους ξένους επισκέπτες», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας, Χαράλαμπος Γαργαρέτας. 

«Σήμερα, πάνω από 80 υδατοδρόμια σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε φάση αδειοδότησης και υλοποίησης και αν όλα πάνε καλά από το 2019 οι Ελληνες θα μπορούν να πετάνε σχεδόν παντού με υδροπλάνα. Είναι αποδεδειγμένο πως ένα τέτοιο εγχείρημα θα λειτουργήσει ευεργετικά για την άρση της απομόνωσης των απομακρυσμένων νησιωτικών μας περιοχών και την εμπορική και κοινωνική ανάπτυξη νησιών και τόπων του ευρύτερου ελληνικού χώρου, που σήμερα δικαιολογημένα αισθάνονται στο περιθώριο», τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, Νικόλας Χαραλάμπους.

O κ. Χαραλάμπους, πάντως, εμφανίζεται αισιόδοξος, καθώς, όπως λέει, «έχουμε μπει στην τελική ευθεία, υπάρχει μια κατεύθυνση και αυτή είναι η Ελλάδα των υδροπλάνων, η Ελλάδα οι Μαλδίβες της Ευρώπης…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή